Jos sinulla on kuiva iho ja olet koittanut päästä ongelmasta eroon onnistumatta, kannattaisi kiinnittää huomiota ruokavalioosi.

Monilla meistä on luonnostaan kuiva iho ja se kuivuu iän myötä yhä enemmän. Jotta iho näyttää hehkuvalta, nuorekkaalta ja hyvältä, ei se voi olla kuiva. Pelkkä rasvaaminen ei välttämättä auta. Silläkin on väliä, mitä pistät kurkustasi alas. Esimerkiksi vettä on syytä juoda tarpeeksi. Mutta on muutama juoma ja ruoka, joita taas ei kannata juoda eikä syödä, jos ei halua kuivaa ihoa.

Välttele näitä, jos ongelmasi on liian kuiva iho

Ruokavalion on syytä olla tasapainoinen ja täynnä ravinteita, jos haluaa että iho näyttää hyvältä. Silloin ruokavaliosta kannattaa myös poistaa nämä alla olevat, jos ei halua, että iho kuivuu turhaan.

1. Puhdistetut sokerit

On todennäköistä, että syömäsi makeat herkut kuivattavat ihoasi. Varsinkin puhdistettua sokeria sisältävät herkut tekevät niin. Jos sellaisia syö liikaa, ne myös ikäännyttävät, koska ne tekevät vauriota ihon kollageeni- ja elastiiniproteiineille. Se heikentää ihon eheyttä ja joustavuutta, joka tekee ihosta alttiin kuivumiselle ja rypyille.

2. Suolaiset välipalat

Myös liika suola kuivattaa ihoa. Suola vetää osmoottisen paineen vuoksi vettä pois soluista, myös ihosoluista, joka johtaa ihon kuivumiseen. Siksi ruokia kannattaa suolan sijaan maustaa esimerkiksi sitruunalla, pippureilla sekä kuivatuilla yrteillä.

3. Kahvi

Myös kahvinjuontia kannattaa rajoittaa, jos et halua, että iho kuivuu liikaa. Kahvissa oleva kofeiini toimii diureettina, joka vetää vettä soluista ja erittää sitä munuaisten ja virtsateiden kautta. Yksi kupillinen kahvia vuo tuoda erilaisia terveyshyötyjä, mutta toinen kupillinen voi jo edesauttaa liikaa ihon kuivumista. Kahvin sijaan kannattaisi juoda esimerkiksi vihreää teetä.

Lähde: Shefinds