Ympäristöystävälliset ja kestävät päivittäiset tavat yleistyvät myös kauneuden ja kosmetiikan maailmassa.

Tehdäkseen omista rutiineista ja tavoista kestävämpiä ja ekologisempia, ei koko elämää tarvitse kääntää ylösalaisin. Pienilläkin muutoksilla voi olla paljon väliä ja tekemällä useita pieniä muutoksia, niiden vaikutus moninkertaistuu.

Koska myös kauneuden suhteen on niin monenlaisia tapoja toimia kestävämmin, voi pää mennä helposti pyörälle ja on vaikea tietää, mistä lähteä liikenteeseen. Byrdie on kysynyt neuvoja asiantuntijoilta ja listannut merkittäviä muutoksia, joilla voit tehdä kauneusrutiineistasi kestävämpiä ja ympäristöystävällisempiä, ja poimimme näistä neuvoista kolme alle.

Suosi lähellä tuotettua

Leaf Peoplen perustaja Julie Levinin mukaan yksi vaikuttavimmista muutoksista, jonka voit tehdä, on etsiä kestävämpiä, paikallisia tai lähellä tuotettuja versioita päivittäin käyttämistäsi tuotteista. Voit esimerkiksi etsiä kotimaisia kasvovoiteen, seerumin tai saippuan valmistajia ja kokeilla heidän tuotteitaan.

Käyttämällä lähellä tuotettuja tuotteita, on hiilijalanjälkesi pienempi, tuet paikallisia/kotimaisia yrittäjiä ja voit myös levittää sanaa kotimaisista toimijoista.

”Ja kun löydät yhden tuotteen, jota rakastat, löydät sen jälkeen muitakin ja ennen kuin huomaatkaan, on koko kauneusrutiinisi täynnä ihania tuotteita, jotka ovat valmistettu lähellä sinua”, Levin vinkkasi.

Huomioi pakkaukset

LOLI Beautyn johtaja ja perustaja Tina Hedgesin mukaan sillä voi olla suuri vaikutus, jos alat kiinnittää huomiota siihen, miten käyttämäsi tuotteet on pakattu. Hedges suosittelee käyttämään uudelleenkäytettäviä lasipakkauksia ja välttämään pakkauksia, jotka on tehty maissi- tai sokeripohjaisista biohajoavista materiaaleista, jotka Hedgesin mukaan maatuvat mikromuoviksi.

Jotkut valmistajat käyttävät tuotteilleen maatuvia tai kierrätettäviä pakkauksia ja joillakin ei ole pakkauksia lainkaan, kuten joillakin valmistajilla palasaippuoiden kohdalla – tutustu eri vaihtoehtoihin, kun teet kauneusostoksia seuraavan kerran. Kannattaa muistaa myös kierrätysmateriaaleista valmistetut pakkaukset sekä itsekin pyrkiä kierrättämään tuotteet parhaansa mukaan.

Unohda kertakäyttöiset tuotteet

Vaikka kertakäyttöiset vanulaput ja puhdistusliinat ovat näppärä apu, ei niitä kannata pitää päivittäisessä käytössä. Niitä voi toki yhä käyttää, mutta ne on parempi jättää esimerkiksi reissussa käytettäväksi.

Julkkisten kanssa työskentelevä meikkitaiteilija Jillian Dempsey suosittelee käyttämään kertakäyttöisten sijaan pestäviä kangasliinoja. Lisäksi on hyvä muistaa muun muassa kestovanulaput, joita myyvät niin kotimaiset merkit kuin voi tehdä itsekin. Vaikka muutos on pieni, on sillä merkitystä.

”Vähemmän roskaa ja niillä on helppo puhdistaa kasvojen kaikki kohdat puhdistustuotteiden avulla”, Dempseykin muistuttaa.

Jos ekologisuus ja kestävämpi kuluttaminen on lähellä sydäntä, saattavat kestokuukautissiteet myös kiinnostaa. Voit lukea niistä lisää aiemmin julkaistusta artikkelista täältä.

Lähde: Byrdie