21 hyväksi todettua tapaa estää krapulaa

Olet todennäköisesti kuullut usein, että jos haluat estää krapulaa, helpoin tapa tehdä se, on juoda maltillisesti tai ei lainkaan.

Niinpä, mutta olisiko muitakin keinoja?

Krapula saattaa tulla maltillisen juomisenkin yhteydessä, ja joskus hyvällä juhlafiiliksellä saattaa tulla nautittua liikaa, joten kokosimme tähän hyväksi todettuja tapoja, joilla pystyt mahdollisesti välttämään krapulan.

Ennen kuin juot

1. Syö ennen juomisen aloittamista, sillä jos juot alkoholia tyhjään vatsaan, imeytyy alkoholi paremmin suoraan verenkiertoon hyvin nopeasti. Tämä tarkoittaa, että juovut nopeammin ja tunnet olosi pahemmaksi seuraavana päivänä. Juominen täydellä vatsalla varmistaa, että veresi alkoholipitoisuus pysyy alhaisempana.

2. Treenaa ennen juomista. Jos tarkoituksesi on ”päästellä höyryjä” ulos juomisen myötä, voi olla, että krapulakin tulee pahempana, joten treenaa ennen iltaa ja varmista, että aloitat illan vieton jo valmiiksi rentoutuneena liikunnasta.

3. Kiinnitä huomio seurueeseesi. Yksi syy sille, että juot liikaa, on seura. Jos seurueessasi on ihmisiä, jotka nauttivat alkoholia runsaasti, saattaa se lisätä myös omaa alkoholin nauttimistasi.

4. Vältä sokeria. Alkoholi itsessään aiheuttaa tulehdusta elimistössä, jonka uskotaan olevan yksi syy krapulan syntymiseen. Sokeri voi voimistaa tätä tulehdusta, ja näin ollen pahentaa krapulaa.

Kun juot

5. Juo myös vettä tai muita alkoholittomia juomia. Näin ei alkoholin määrä kasva liian suureksi.

6. Juo vain mietoja juomia. Mitä suurempi alkoholiprosentti juomassa on, sitä pahempi krapula on myös odotettavissa.

7. Seuraa, kuinka monta juomaa olet juonut. Liiallista juomista voi välttää pitämällä kirjaa illan aikana siitä, montako juomaa juo, näin pystyt kontrolloimaan juomista ja vältyt krapulalta.

8. Valitse luomu juoma. Säilöntäaineet ja torjunta-aineet saattavat olla syy siihen, miksi ihmiset tuntevat enemmän krapulaa.

9. Juo elektrolyyttipitoista urheilujuomaa tai kookosvettä. Alkoholi itsessään poistaa nesteitä kehosta, siksi on hyvä jo illan aikana koittaa säilyttää nestetasapaino hyvänä ja varmistaa, että elektrolyyttitasapaino säilyy.

10. Älä tupakoi. Tupakoinnin on todettu lisäävän krapulan riskiä ja sen voimakkuutta.

11. Suosi kirkkaita juomia. Miedoissa juomissa pysyttely on fiksua, mutta jos juot voimakkaampia alkoholeja tai sekoitat niitä drinkkiin, suosi kirkkaita, kuten vodkaa ja giniä. Niissä on vähemmän sellaisia ​​yhdisteitä, jotka ovat yhdistetty krapulaan.

12. Muista pestä käsiä. Näin pandemian aikaan käsien pesu on muutenkin tärkeää, mutta alkoholin käyttö muuttaa immuunijärjestelmän toimintatapaa, joten jos olet alttiina jollekin flunssalle, saat todennäköisemmin tartunnan alkoholin vaikutuksen alaisena. Sairaana krapula tunnetusti tuntuu pahemmalta.

13. Keksi tekemistä. Jos illan aikana vain pelkästään istut, juot todennäköisemmin enemmän. Joten tanssi, pelaa tai laula vaikka karaokea, jotta vältyt juomasta liikaa.

Ennen nukkumaanmenoa

14. Juo vettä. Estä seuraavan päivän nestehukka ja juo vettä.

15. Mahdollista itsellesi hyvät yöunet. Varmista, että unta häiritsevät tekijät on minimoitu, sillä väsymys voi pahentaa krapulaa.

Seuraavana aamuna

16. Juo taas elektrolyyttipitoista urheilujuomaa. Urheilujuoma palauttaa kehosi nesteitä ja tasapainottaa elektrolyyttitasoa.

17. Syö aamupalaksi pinaattia ja kanamunaa. Kananmunissa on runsaasti N-asetyylikysteiiniä (NAC), joka auttaa kehoasi palautumaan alkoholin seurauksista. Vastaavasti pinaatti on hyvä alfalipoiinihapon lähde, joka auttaa kehoa vapautumaan alkoholin myrkyistä.

18. Älä anna sijaa ”morkkikselle”. Häpeän tunne aiheuttaa ahdistusta, joka taas pahentaa krapulaa.

19. Rentoudu. Seuraavalle päivälle ei kannata suunnitella toimintaa, joka vaatii sinulta ponnistelua. Lepo on parasta lääkettä krapulaan.

20. Juo Spriteä tai soodavettä. Eräässä tutkimuksessa analysoitiin lähes 60 juoman vaikutusta alkoholin aineenvaihduntaan. Spriten ja tavallisen soodaveden todettiin nopeuttavan alkoholin poistumista.

21. Vältä yrttiteetä. Yrttiteen on havaittu vaikuttavan hidastavasti alkoholin poistumiseen kehosta, joten krapulakin tietenkin viipyy pidempään.

Jaa ystäville vinkiksi!

Lähde: Cosmopolitan


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.