Näiden vinkkien avulla voit lisätä päivittäistä askelmäärääsi helposti.

Olet varmaankin kuullut lukusia kertoja, että päivittäisten askelten määrä on tärkeää sekä terveydellesi, että myös laihtumisen ja terveessä painossa pysymisen kannalta.

Usein sanotaankin, että 10 000 askelta on se maaginen määrä askelia, joka meidän kaikkien tulisi päivän aikana saavuttaa.

Varsinkin istumatyöläisestä tuntuu kuitenkin usein siltä, että kyseinen määrä on vaikea saavuttaa, sillä aivan hetkessä tuo määrä ei tule täyteen, varsinkin, jos on istunut koko päivän eikä hyötyliikuntaa ole päivän aikana juuri tullut.

Seuraavien vinkkien avulla sinun on kuitenkin helppo lisätä askelia päivääsi, jotta saisit ne kuuluisat 10 000 askelta kasaan!

 1. Käy kävelyllä samalla, kun odotat että lapsesi soittotunti, jalkapalloharjoitukset tai muu harrastus loppuu. Älä siis vain odota autossa tai viereisessä kahvilassa, vaan lähde liikkeelle!
 2. Juo vettä vain pienestä lasista tai pullosta, jolloin joudut nousemaan useammin ja hakemaan täydennystä keittiöstä.
 3. Älä pidä kaukosäädintä tai puhelinta vieressäsi, vaan siirrä ne kauemmaksi, jotta joudut nousemaan ylös aina, kun haluat käyttää niitä.
 4. Kävele jonkin verran jo heti aamulla, jotta saat askelmittariisi askelia heti aamusta. Se motivoi sinua jatkamaan illalla.
 5. Kävele ympäri kotiasi tai toimistoasi tai marssi paikallaan, jos sinulla on työpuhelu tai puhut puhelimessa ystäväsi kanssa.
 6. Käy lounastunnilla kävelyllä työkaverin kanssa, ja lähde myös illallisen jälkeen kävelylle kumppanin, kämppiksen tai vaikkapa naapurin kanssa.
 7. Jos työskentelet toimistossa, älä mene lähimpään vessaan, vaan valitse vessa, joka sijaitsee kauempana.
 8. Aseta itsellesi muistutus puhelimeen, ja kävele kerran tunnissa pari kerrosta portaita ylös ja alas kotona tai rappukäytävässä.
 9. Marssi paikallasi, kun odotat, että vesi kiehuu, peset hampaita tai katsot televisiota.
 10. Älä pysäköi autoa liian lähelle ruokakauppaa, ostoskeskusta tai muuta vastaavaa, vaan pysäköi kauemmaksi, jolloin joudut kävelemään pidemmän matkan.
 11. Kierrä ruokakauppa kerran ympäri, ennen kuin alat tehdä ostoksiasi.
 12. Ehdota työkavereillesi kävelykokousta ulkona sen sijaan, että pönötätte kokoushuoneessa.
 13. Käy kävelemässä teatterin väliajalla tai futismatsin puoliajalla sen sijaan, että istuisit paikallasi.
 14. Älä näekään ystävääsi drinkeillä, vaan menkää yhdessä kävelylle läheiseen puistoon.
 15. Haasta työkaverisi, ystäväsi tai kumppanisi kilpailuun, jossa se voittaja on se, joka saa enemmän askelia viikon aikana. Häviäjä tarjoaa voittajalle terveellisen lounaan palkinnoksi.
 16. Hanki itsellesi koira! Karvakaveri nimittäin lisää askeliasi ehdottomasti!
 17. Poistu bussista yhtä pysäkkiä aikaisemmin ja kävele loppumatka.
 18. Älä koskaan ota hissiä tai liukuportaita.
 19. Leikkaa ruoho, imuroi tai moppaa lattiasi, jolloin askelet tulevat kuin itsestään.
 20. Älä tilaa noutoruokaa kotiin, vaan käy kävellen hakemassa se ravintolasta.

  Löysitkö hyvältä kuulostavia vinkkejä, jotka toimivat sinun arjessasi? Ota ainakin muutama käyttöön ja tarkkaile, miten se vaikuttaa askelmäärääsi!

  Jaa artikkeli myös ystävillesi!

  Lähde: Piedmont