Nämä elokuvat tekivät 90-luvusta ainutlaatuisen, emmekä halua unohtaa niitä.

Kulttuuri, kuten elokuvat, jättävät unohtumattoman jälkensä tiettyyn vuosikymmeneen. Jotkut elokuvat ovat sellaisia, että ne katsoo mielellään moneen otteseen likipitäen kyynel silmäkulmassa, kun niistä liikuttuu kerta toisensa jälkeen yhtä voimakkaasti. Toiset elokuvat ovat puolestaan viihdyttäneet meitä oman aikansa, ja niille voi hyvillä mielin naureskella jälkeenpäin.

Mutta mitä muistamme sitten 90-luvun elokuvista? Leffaelämyksiin kuului pikselinen kuva, huono äänenlaatu ja paikka paikoin kesken elokuvaa ilmenevät raidat. Ja mikä parasta, VHS-leffat täytyi aina kelata alkuun, ennen kuin ne pystyi katsomaan uudestaan. Ah, niin nostalgista! Väittäisimmekin, että nykyisin, kun elokuvat voi katsella aivan liian helposti ja ilman sen suurempaa säätöä ja vaivaa suoratoistopalveuiden kautta suoraan oman tietokoneen ruudusta, ei samanlaista tunnesidettä pysty syntymään leffoja kohtaan kuin aiemmin.

Koska 90-luku oli erityisesti meille Y-sukupolven kasvateille klassikkoelokuvien kulta-aikaa, haluamme nyt omistaa hetken sen muistelemiseksi. Nämä elokuvat jättivät unohtumattoman vaikutuksensa meihin, niin hyvässä kuin pahassa:

1. Julmia aikeita

2. Scream

3. Addams Family

4. Pretty Woman

5. Päiväni murmelina

6. Saksikäsi Edward

7. Tyttöni mun

8. Clueless

9. Wayne’s World

10. The Fifth Element

11. Romeo ja Julia

12. Austin Powers

13. Kuudes aisti

14. 10 Things I Hate About You

15. Titanic

Mitä muita klassikkoleffoja sinä muistat? Mikä 90-luvun leffa on sinun suosikkisi?