Oletko huomannut, että puolisosi on aika kontrolloiva? Ehkä hän hallitsee sinua liikaa, mutta et ole sitä vielä huomannut.

Liikaa toista kontrolloiva voi tehdä sen niin taitavasti, että toinen ei sitä edes huomaa. Tässä alla on 13 merkkiä, joiden perusteella taitavinkin puolisoaan liikaa hallitseva jää kiinni. Kukapa nyt haluaisi tossun alla olla, joten luehan nämä ja osaat tulla sieltä pois.

1. Olet menettänyt ystäviä

Yksi selkeimmistä merkeistä on se, että hän etäännyttää sinut perheestäsi ja ystävistäsi. Hän voi tehdä sen monilla tavoilla. Ehkä hän suostuttelee sinua viettämään aikaa kanssaan, pikemminkin kuin muiden ihmisten kanssa. Hän voi saada sinut jopa muuttamaan toiseen kaupunkiin kauas ystävistäsi ja perheestäsi.

2. Hän sanelee sinulle mitä tehdä

Hän kertoo sinulle usein suoraan, mitä tehdä. Hän ei esimerkiksi halua sinun menevän opiskelemaan tai ulos ystäviesi kanssa. Hän voi kertoa sinulle, että olet liian tyhmä saadaksesi ylennyksen, joten älä vaivaudu. Jos huomaat, että hän sanelee sinulle liikaa mitä tehdä, jätä hänet. Tilanne ei taida muuten parantua.

3. Hän vähättelee sinua liikaa

Hän voi kertoa sinulle hienovaraisesti, että mitä sinun tulisi tehdä päätösten kohdalla. Oikeasi hän haluaa ohjata sinua ja haluaa että teet vain hänelle sopivia päätöksiä. Hän voi silloin vähätellä sinua, jotta teet niin kuin hän haluaa. Tässä yksi esimerkki: Jos haluisit työssäsi ylennyksen, hän voi sanoa, ettet ole siihen tarpeeksi pätevä, koska ei halua, että saisit enemmän palkkaa kuin hän.

4. Tarkistaa usein missä olet

Soittaako hän sinulle usein selvittääksesi missä olet? Kysyykö hän, milloin olet kotona, ja haluako hän tietää jokaisesta liikkeestäsi? Saatat tulkita tämän siten, että hän on huolissaan sinusta, mutta se voi tarkoittaa myös sitä, että hän haluaa kontrolloida sinua.

5. Hän saa sinut tuntemaan syyllisyyttä

Hän voi saada sinut usein tuntemaan syyllisyyttä, koska sinulla on muutakin elämässäsi kuin hän. Hän voi vihjailla siitä, mutta ei sano sitä suoraan. Oletetaan, että haluat tavata ystäviäsi, eikä hän pidä siitä. Hän saattaa teeskennellä, että hänellä ei ole kaikki hyvin, mutta sanoo silti, ettei mitään huolta ja mene joka tapauksessa, koska hän selviää … Joten peruutat suunnitelmasi, koska olet huolissasi hänestä ja hän on saanut tällä tavalla asiat menemään niin kuin haluaa.

6. Hänen kanssaan on vaikea tehdä kompromisseja

Vaikka sinun kanssasi voi tehdä kompromisseja, hänen kanssaan ei. Sen pitäisi toimi molemmin puolin. Hän saattaa suostutella sinua jättämään työsi ja muuttamaan hänen kanssaan toiseen kaupunkiin, josta perheesi ja ystäväsi ovat kaukana. Elämänmuutos voi olla joskus hyvä, mutta ei jos et ole sitä oikeasti halunnut.

7. Hän haluaa, että olet riippuvainen hänestä

Hän haluaa, että olet riippuvainen hänestä. Se voi liittyä taloudellisiin asioihin tai vaikka emotionaalisiin. Hän haluaa olla ainoa tärkeä asia elämässäsi. Vaikka haluaisitkin jättää hänet, hän on tehnyt sinusta niin riippuvaisen hänestä, että et voi tehdä sitä.

8. Hän manipuloi sinua ilkeillä tavoilla

Hän saattaa tehdä sinulle jotain ilkeää, jos sinä olet käyttäytynyt hänen mielestään huonosti. Se on manipulointia, joka saa sinut lopulta menettämään itseluottamuksesi.

9. Hän tekee päätöksiä puolestasi

Jos sinulla on vaikea tehdä päätöksi, voi se tuntua hyvältä, jos toinen tekee niitä sinun puolestasi. Mutta jos hän tekee niitä pyytämättä, on se huono asia. Toivottavasti ymmärrät milloin se ei ole oikein. Hän ei voi esimerkiksi päättää, minne menet syömään lounaasi ym.

10. Hän ei päästä sinusta irti

Jos vihdoinkin kerrot, että haluat erota hänestä, hän saattaa tehdä monta asiaa, jotta et jättäisi häntä. Hän voi kertoa, että hänellä ei ollut koskaan tarkoitus hallita sinua liikaa. Jos hänestä tulee tässä vaiheessa väkivaltainen, se olisi pahinta. Ehkä jotain tällaista tapahtuu, jos haluat erota hänestä, joten olethan varovainen.

11. Alat tuntea itsesi hulluksi

Jos hän kontrolloi sinua liikaa, voit alkaa tuntea, että pääsikin menee siitä jo sekaisin. Pelkäät ehkä jatkuvasti tekeväsi jotain väärin.

12. Sinun pitää jatkuvasti kehua häntä ystävillesi

Ehkä joskus valitat hänestä ystävillesi, mutta pian huomaatkin puolustavasi häntä. Kerrot heille, että he eivät tunne häntä niin kuin sinä. Jos häntä pitää olla jatkuvasti kehumassa, ei se ole hyvä merkki.

13. Hänen on tiedettävä kaikki mahdollinen

Kysyykö hän sinulta aina, minne olet menossa, kenen aiot tavata tai mitä aiot tehdä? Nämä ovat kaikki huonoja merkkejä siitä, että hän kontrolloi sinua liikaa. On tietysti normaalia kertoa puolisolle, että minne on menossa ja kenen kanssa, mutta ihan kaikkea ei tarvitse hänelle kertoa eikä hänen kysellä. Sinun pitäisi välillä päästä käymään jossain, josta hänen ei tarvitse tietää.

Jotkut ovat melkoisia kiusankappaleita ja käyttävät jopa psykologisia temppuja apuna, jotta saavat kontrolloida kumppaniaan. Toivottavasti kumppanisi ei ole sellainen.

Lähde: All Women Stalk