Etenkin hömppäromkomit pursuavat kliseitä, jotka toistuvat elokuvasta toiseen.

Romanttiset komediat ovat monien mieleen olevaa viihdettä, minkä tarinat tempaavat mukaansa, naurattavat, kenties itkettävät ja naurattavat hieman lisää. Monissa romkomeissa toistuu samanlaisia asioita, jotka kuitenkin eivät tosielämässä mene aivan kuin elokuvissa.

Cosmopolitan on listannut kymmenen ”valhetta”, joita romanttiset komediat viestivät katsojilleen, ja suomensimme ne alle.

1. Joogatunneilla on helppoa ja hauskaa käydä kunnon keskusteluita. Jos teet näin tosielämässä, poistut joogatunnilta joko tukehtuneena tai nolostuneena, kun ohjaaja on huutanut sinulle kaikkien muiden edessä.

2. Sinä ja kumppanisi saatte orgasmin yhtä aikaa – joka kerta. Tämä on niin harvinaista ja myyttistä, että kyseessä voisi hyvin olla yksisarvinen, jolla on silinterihattuna merenneito.

3. Kaikki naiset ovat töissä naistenlehdissä. Tosielämässä naisten työpaikat vaihtelevat alasta toiseen (yllätys, yllätys) osan ollessa esimerkiksi rakennusalalla, osa taas hoitoalalla ja osa sitten siellä naistenlehdissä.

4. Paras ystäväsi on olemassa vain kuunnellakseen sinun valituksiasi ongelmistasi. Ja pitämässä hiuksistasi kiinni, kun oksennat baarissa/baari-illan jälkeen.

5. On mahdollista aloittaa seksi naisen kanssa ilman yhtään esileikkiä. Noinkohan se on tosielämässä?

6. Pettäminen on hohdokasta. Todella monissa romanttisissa komedioissa suhteet alkavat sillä, että jompikumpi osapuoli pettää kumppaniaan yrityksissään löytää tosirakkauden, mutta oikeasti se on vain törkeää. Jos joku pettää kumppaniaan kanssasi, tiedät heti, että hän tuskin kokoee moraalisia tunnontuskia pettää sinuakaan.

7. Paras ystäväsi antaa anteeksi, jos varastat hänen sulhasensa. Ei. Ei anna anteeksi. Hän luultavasti haluaisi myös listiä sinut, mutta ei halua vankilaan, joten tekee sen vain sosiaalisesti.

8. Vehtailu platonisen, vastakkaista sukupuolta olevan parhaan kaverisi kanssa on mainio idea, joka aina johtaa avioliittoon. Jos vahingossa vehtaat platonisen parhaan kaverisi kanssa juotuasi liikaa viiniä kaveritreffeillä, niin kolmen vuoden sisään kommunikoitte vain myöhäisillan känniviesteillä ja et ole ihan täysin varma siitä, missä hän enää asuu.

9. Miehet rakastuvat sinuun heti, jos pidät yhdestäkään stereotyyppisesti miesten jutuksi määritellystä asiasta. Tosielämässä monet naiset pitävät oikeasti sci-fistä ja jääkiekosta. Cosmon mukaan voi kuitenkin helposti käydä niin, että jos teillä on liikaa yhteisiä mielenkiinnon kohteita, jämähdät pelkälle kaveriasteelle nopeammin kuin bimbo kuolee kauhuelokuvassa.

10. On täysin mahdollista kiivetä lavalle loppuunmyydyllä keikalla ja julistaa rakkauttaan jollekin yleisössä olevalle. Tätä voi tapahtua ehkä esiintyjän avustuksella, mutta jos menet lavalle yllätyksenä, lennät lavalta ja keikkapaikasta pihalle aika nopeasti.

Lähde: Cosmopolitan