Jokainen pukeutuu tavalla, joka itselle parhaiten sopii ja tekee olon hyväksi.

Toisinaan kuitenkin erilaiset tyylivinkit voivat olla tarpeen, jotta omasta vartalosta saisi kaiken irti ja näyttäisi entistä upeammalta. Tämä mielessä pitäen Pure Wow koosti lyhyemmille naisille kymmenen tyylivinkkiä, jotka niin korostavat pienempää vartaloa kuin luovat vaikutelman, että pituudessa olisi enemmän senttejä kuin mitä siinä todellisuudessa on.

Alta voit lukea nämä tyylivinkit, joita jokaisen lyhyen naisen kannattaa hyödyntää!

Vilauta nilkkaa

Kun kelit sallivat, anna paljaan ihon pilkistää kengän varren ja housun lahkeen välistä. Pure Wow’n mukaan tällä nilkan vilauttelulla vältyt sottaisilta, maata vasten hiertyviltä lahkeilta ja rutussa olevilta skinny-mallin farkuilta sekä samalla vaikutut pidemmältä.

Unohda suorat farkut

Sinun ei tarvitse pitäytyä vain todella kapealahkeisissa farkuissa, vaan käytä mallia, jota voi muuttaa. Pure Wow nostaa esiin nykyhetken trendin, jossa lahkeissa on halkiot, jolloin ne eivät ole vielä leveälahkeiset, mutta niitä voidaan käyttää erilaisten kenkien kanssa. Jos käy niin, että farkut ovat sinulle liian pitkät, pitäisi kenen tahansa ammattitaitoisen vaatturin tai ompelijan pystyä lyhentämään ne sinulle sopivaksi ja pidentää halkiota niin, ettei housujen siluetti muutu – tältä kun ei aina voi välttyä flare-mallin farkkujen kanssa.

Valitse lyhythelmainen paita

Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että sinun täytyisi käyttää jatkuvasti napapaitaa. Pure Wow’n mukaan idea on se, että valitset yläosan, joka ei laskeudu lantioluutasi alemmas. Tämä tasoittaa mittasuhteet yläkropan ja jalkojen välillä, mihin tunika ei pysty. Yhdistä lyhythelmainen yläosa korkeavyötäröisiin farkkuihin tai hameeseen, joka nousee hieman korkeammalle vyötäröllä, niin tyyli on A+!

Suosi pystysuoraa raitaa

Raitapaidat ovat ihania, mutta lyhyen naisen kannattaisi suosia vaakaraidan sijaan pystyraitaa, koska pystyraidalla on pidentävä vaikutus. Jos täysin pystyraitainen kuosi ei tunnu omalta jutulta, kokeile housuja, joissa on yksi leveä raita lahkeen sivulla (tuxedo stripe). Tällä on Pure Wow’n mukaan sama hyöty, mutta se on simppelimpi tyyli.

Jätä muodottomat mekot ja yläosat kauppaan

Pussimaiset, löysät ja kookkaat mekot eivät tee mitään sinun vartalollesi, Pure Wow julistaa. On tärkeä tietää, mitkä trendit ja vaatteet toimivat omalla vartalotyypillä ja valitettavasti nämä muodottomat mekot ahmaisevat sinut sisäänsä. Lyhyen naisen kannattaisikin käyttää mekkoja, jotka noudattavat enemmän vartalon muotoja, niissä on jokin kietaisuyksityiskohta tai ovat fit and flare -tyyliä.

Kääri hihat

Jos paitojen hihat menevät joitakin senttejä ranteen alle, saattaa kokonaisuus näyttää huolimattomalta. Pure Wow’n mukaan tähän helppo ratkaisu on kääriä hihat käsivarren puoliväliin tai kyynärpäähän asti. Voit kääriä hihat sievästi ja tasaisesti tai rennosti enemmän myttyyn, sillä tässä oma maku ratkaisee. Tämän käärimistaktiikan juju on Pure Wow’n mukaan sama kuin nilkan vilauttelussa: paljas iho saa käsivarret näyttämään todellista pidemmältä ja luo näin muutenkin sinusta pidemmän vaikutelman.

Huomio vyötärölle

Tässä vinkissä ideana on viedä huomio vartalosi kapeimpaan kohtaan, mikä saa lähes vaatteen kuin vaatteen vaikuttamaan siltä, että se olisi tehty mittatilaustyönä sinulle. Valitsetpa sitten bleiserin, jossa on kiristin vyötäröllä, lisäät mekon kaveriksi vyötärölle nahkavyön tai laitat yllesi puseron, joka on istuvampi vyötäröltä, voi tätä vyötäröä korostavaa kikkaa käyttää monella tavalla.

Omaksu haalarit osaksi pukeutumistasi

Pure Wow’n mukaan tämä ei ole niinkään vinkki, vaan enemmänkin ehdotus: laita yllesi haalari ja olet valmis! Haalareihin pukeutuminen on helppoa ja ne luovat vaikutelman mittasuhteiltaan täydellisestä vartalosta – vaikka jalkasi olisivatkin todella lyhyet. Haalareita on helppo käydä ompelijalla korjauttamassa itselle sopivaksi ja ne ovat lähtökohtaisesti cool asu. Kokeile ja voit yllättyä!

Suosi v-aukkoa

Jos vaate mahdollistaa sen, että katse liikkuu pitkin vartaloa pystysuunnassa, on se imartelevin sinulle. Liian karskit linjat, kuten neliskanttiset kaula-aukot tekevät juuri päinvastaisen vaikutuksen ja saavat sinut vaikuttamaan lyhyemmältä. V-aukolla tai avaralla, pyöreällä kaula-aukolla saat luotua jälleen vaikutelmaa pidemmästä vartalosta.

Minimekot osaksi tyyliä

Sinun ei tarvitse valita miniä, joka hipoo juuri ja juuri vesirajaa. Pure Wow’n mukaan mikä tahansa alaosa, joka jää 7 senttiä polven ylle tai enemmän, tekee ihmeitä pidemmän vaikutelman luomisessa. Voit myös yhdistää minimekkoon tai -hameeseen polviin asti nousevat saappaat ja silti saat lyhyen helman hyödyt irti kokonaisuudesta. Vältä vain kenkämallia, joka leikkaa jalkasi nilkan läheltä.

Katso kuvat näistä tyylivinkeistä täältä.

Lähde: Pure Wow