Joulunaikaan moni taisi katsoa paljon jouluaiheisia elokuvia. Mutta mistä elokuvista on pidetty paljon, jos otetaan koko vuosi 2020 huomioon?

Tähän yllä olevaan kysymykseen annetaan vastaus The List -sivustolla, jossa on kerätty yhteen elokuvakriitikoiden mielipiteet. Jokaisella on tietysti oma mielipide siitä, millaiset elokuvat ovat parhaita. Toiset pitävät komedioista ja toiset esimerkiksi paljon toimintaa sisältävistä elokuvista. Siksi tässä on valittu monen eri genren parhaat leffat.

Suosituimmat draamat

Harvey Weinsteinin häirintäkohuun löyhästi liittyvä elokuva nimeltään The Assistant, on ollut tänä vuonna yksi suosituimmista draamoista. Sen on ohjannut Kitty Green ja pääosaa esittää Julia Garner. Elokuvassa on kyse vain yhdestä mielenkiintoisesta päivästä.

Toinen listojen kärjessä komeileva draamaelokuva, Never Rarely Sometimes Always, seuraa teini-ikäistä hänen pyrkiessään tekemään abortin. Elokuvan on ohjannut Eliza Hittman ja sen rooleissa nähdään mm. Sidney Flanigan ja Talia Ryder.

Suosituimmat komediat

Borat Subsequent Moviefilm on jatko-osa aiemmalle Borat -elokuvalle. Toinen osa tämän kummallisen hauskan hahmon parissa yllätti katsojat ja kriitikot ajankohtaisuudellaan. Siinä paljastui paljon asioita vuodesta 2020, vaikka itse elokuvakin kuvattiin juuri samana vuonna.

Toinen kriitikoiden kehuma vuonna 2020 julkaistu komedia, Palm Springs, on kuin uusinta elokuvasta Päiväni murmelina, mutta paremmin tähän päivään sopiva versio.  

Suosituimmat toimintaleffat

Bad Boys for Life on Bad Boys -trilogian kolmas osa. Odotettavissa on paljon toimintaa ja huumoria, kun pääosassa ovat Will Smith and Martin Lawrence. Vaikka tiedossa on aiempia osia vähemmän räjähdyksiä ja toimintaa, on tämäkin silti Michael Bayn elokuva, joten toimintaleffojen ystävänä tulet pitämään tästäkin leffasta.

Toinen kriitikoiden suosittelema toimintaelokuva on Color Out of Space, jossa pääosaa esittää Nicholas Cage. Elokuva on yhdistelmä tieteiskirjallisuutta, toimintaa, kauhua ja siitä löytyy pieni ripaus myös komediaa.

Jos joululomaa on vielä jäljellä, tässä olisi hyviä leffoja katsottavaksi loppuloman ajaksi, jos näitä uusia leffoja jo jostakin löydät.

Lähde: The List