Koronavirus voi vaikuttaa moniin kehon osiin, kuten esimerkiksi aivoihin ja keuhkoihin. Mutta voiko se aiheuttaa myös erektiohäiriöitä?

Huffpost -sivustolla kerrotaan millaisia tutkimustuloksia on saatu koronaviruksen vaikutuksista mieskuntoon. Sairaana tuskin tämä on ensimmäisenä mielessä, mutta tulosten mukaan impotenssia voidaan kokea myös sen jälkeen, kun koronasta on selvitty.

Koska korona on vielä niin tuore tapaus, ei tätä ole voitu vielä tutkia kovin pitkään. Siksi sitä ei ole voitu yhdistää suoraan erektiohäiriöiden aiheuttajaksi. Jotkut asiantuntijat ovat kuitenkin sitä mieltä, tämä tulee yleistymään heillä, joilla on ollut taudin vaikea muoto.

Virus aiheuttaa ongelmia verenkiertoon, joka taas näkyy erektiohäiriönä monen muun ongelman lisäksi. Erektiohäiriöt nimittäin johtuvat suurelta osin verenkierron ongelmista. Siksi ei ole mikään yllätys, että COVID-tautiin liittyvät verisuonitaudit voivat liittyä erektiohäiriöihin”, kertoo Oregonissa asuva urologi Christopher Kyle.

Erektiohäiriöt voivat olla myös oire sydän- ja verisuonitaudista, jonka COVID-19 saattaa aiheuttaa. Jotkut asiantuntijat uskovat, että tämä saattaa liittyä mahdolliseen pitkäaikaiseen erektiohäiriöön joillakin COVID-19-potilailla.

Mielenterveys ja fyysinen terveys liittyvät kiinteästi toisiinsa. Korona voi heikentää mielialaa, joka voi johtaa samalla seksuaalisen halun vähentymiseen. Syitä koronan aiheuttamiin erektiohäiriöihin löytyy yllättävän paljon.

On todella tärkeää yrittää estää tämän viruksen tarttuminen kaikilla mahdollisilla tavoilla. Se voi vahingoittaa monilla eri tavoilla, myös meitä naisia.

Lähde: Huffpost