Esimerkiksi suutelemisen tiedettä voi opiskella ja tehdä suutelemisen tutkimisesta uran itselleen.

Ensimmäinen suudelma on asia, jonka monet muistavat läpi elämänsä ja suudelmilla on tärkeä merkitys parisuhteissa. Nyt ei kuitenkaan keskitytä tällaisiin faktoihin, vaan kahjoihin sellaisiin, jotka suutelemiseen liittyvät.

Tällaisiä outoja suutelemiseen liittyviä faktoja tuskin tiesit:

1. Tyylisi suudella kehittyy kohdussa

Yleensä eri kulttuurimuodoissa, kuten elokuvissa tai taiteessa, pariskunnat nojaavat suudellessaan oikealle. Saksalainen tutkija seurasi yli sataa pariskuntaa ja huomasi näin käyvän usein myös oikeassa elämässä: kaksi kolmesta pariskunnasta käänsi päätään oikealle suudellessaan. Asiantuntijoiden mielestä tämä vaisto on kehittynyt kohdussa, kun päätä on luonnollisesti kallistettu oikealle.

2. Suuteleminen vaatii paljon lihaksia

Lontoossa sijaitsevan korkeakoulun tutkijat perehtyvät suuteleviin pareihin magneettikuvauslaitteen avulla ja saivat selville, että yhteen suukkoon liittyy yleensä suun kehäslihas. Sen lisäksi yksi suudelma vaatii 146 lihaksen yhteistyötä, joista muun muassa 34 on kasvojen lihaksia.

3. Suutelemista voi opiskella

Suutelemista tutkivaa tiedettä kutsutaan philematologiaksi ja tiedettä opiskelevaa henkilöä kutsutaan englanniksi osculologistiksi.

4. Maailman pisin suudelma on kestänyt yli kaksi vuorokautta

Guinnessin maailmanennätysten mukaan maailman pisin suudelma on Ekkachai ja Laksana Tiranaratin nimissä. Kaksikon suudelma kesti 58 tuntia, 35 minuuttia ja 58 sekuntia.

5. Suuteleminen pidentää ikää

Jos miehesi ei oikein innostu suukotteusta, voi tämä saada hänen mielensä muuttumaan. Kuuluisan tutkimuksen mukaan ne miehet, jotka töihin lähtiessään saivat suukon poskelle puolisoiltaan, elivät viisi vuotta pidempään kuin miehet, jotka jäivät ilman suukkoja. Suutelemisen vaikutuksesta naisten pidempään elinikään ei ole tietoa, mutta ei aamupusuista haittaakaan ole.

Lähde: Women’s Health