Ajanvietto oman kumppanin kanssa ei aina ole helppoa.

Kun toinen pelaa tietokonepeliä ja toinen katsoo vierestä, saattaa olo tuntua yksinäiseltä. Onko pariskunnan edes mahdollista pelata videopelejä yhdessä? Mitä tulee pelaamiseen, miesten ja naisten ei aina ole helppoa löytää yhteistä pelattavaa, joka on mielekästä molemmille. Pariskunnat eroavat tässä suhteessa usein toisistaan toisen ollessa aktiivipelaaja ja toisen tarttuessa konsoliohjaimeen vain satunnaisesti.

Markkinoilla on kuitenkin kasoittain pelejä, joista rakastavaiset voivat nauttia yhdessä ilman, että kenelläkään on ulkopuolinen olo. Listasimme top 3 peliä joita sinä ja rakkaasi voitte, ja joita teidän tulisi pelata yhdessä. Näiden pelien pelaaminen saattaa jopa piristää parisuhdetta. Pahinta mitä voi tapahtua on että peli päättyy riitaan, koska toinen teistä antoi virtuaalisen sipulisopan palaa pohjaan.

3. Overlooked

Overcooked-videopeli

Sipulikeitosta puheen ollen, kolmannella sijalla pariskuntien top 3 peleissä on peli nimeltä Overcooked. Pelissä sinä ja partnerisi olette kokkeja, ja tavoitteena on tarjoilla ruoka-annoksia tietyssä ajassa. Pelissä on paljon karttoja, jotka poikkeavat toisistaan täysin. Kartat saattavat myös muuttua pelin edetessä ja huomaat, että uuni onkin yhtäkkiä toisella puolen keittiötä. Erilaiset ruoka-annokset vaativat tiettyjä viimeisiä silauksia ennen kuin ne ovat valmiita tarjoiltaviksi. Tiimityöskentely onkin avainasemassa jotta tasoista pääsee läpi.

Kun kaikki menee suunnitelmien mukaan ja ruoat tarjoillaan ajallaan, kaikki ovat tyytyväisiä. Jos puolestaan huomaat paistinpannujesi käryävän ja tomaattien sinkoilevan sinne tänne, asiat alkavat riistäytyä käsistä. Pelin aikana tulee varmasti kiivasta keskustelua kuka teki mitäkin oikein tai väärin. Mutta kun selviätte yhdessä tasojen läpi voittajina, voitte olla toisistanne himpun verran ylpeämpiä.

Peliä voi pelata yhtaikaa neljä pelaajaa, joten tuplatreffitkin onnistuvat. Pelin kokonaiskesto vaihtelee 15-20 tuntiin ja jokaiselta tasolta voi asaita kolme tähteä. Oletteko te kaksi uudet Masterchefit? Overcooked on saatavilla Xbox One, PlayStation 4 ja Nintendo Switch konsoleille. Xbox lahjakortit, PlayStation Network kortit tai Nintendo eShop kortit ovat oiva tapa lisätä varoja pelitilille ja hankkia peli omalle konsolille.

2. Kaikki LEGO pelit

Legovideopeli

Lähestulkoon kaikki LEGO pelit sopivat hyvin yhteispelaamiseen. LEGO pelit tuntuvat aina tutuilta, sillä ne on rakennettu samannimisten elokuvien pohjalta. Käytännössä pääset kokemaan lempielokuvasi tähtihetket uudelleen. Kuvittele itsesi Star Warsin maailmassa tai pelottavassa Jurassic Parkin viidakossa, joka on täynnä dinosauruksia.

Elokuvien suurimmat kliseet ja parhaat hetket ovat aina mukana myös videopeleissä eikä huumoria ole unohdettu. Jurassic Parkin häkissä seisova lehmä joka päätyy dinosauruksen ruoaksi on yksi esimerkki näistä mieleenpainuvista hetkistä. Pelasitpa mitä tahansa LEGO peliä partnerisi kanssa, pelaatte koko ajan yhdessä auttaen toinen toistaan selvittämään ongelmia ja pulmia. Pelien kaikki elementit, kuten autot, rakennukset ja hahmot on rakennettu LEGO elementeistä. Pelissä seikkailette avoimessa maailmassa, jossa teidät johdatetaan suorittamaan eri tehtäviä. Pelissä on paljon salaisuuksia ja hauskoja pääsiäismunia. Löydättekö kumppanisi kanssa ne kaikki?

1. Mario Kart 8 Deluxe

Mariokart8Deluxevideopeli

Mario Kart on peli, jota ei voi jättää pois tältä listalta ja se onkin ehdoton ykkönen, mitä tulee yhdessä pelaamiseen. Pelissä voitte olla parhaita ystävyksiä tai toistenne pahimpia vihollisia. Kuka tahansa voi pelata Mario Kartia. Ohjaus on helppoa eivätkä radat ole liian vaikeita. Radalta suistuminen ei myöskään automaattisesti tarkoita häviötä. Jos kuitenkin hallitset pelin hyvin ja tiedät kaikki salaiset käytävät, päädyt varmasti voittamaan useimmat kisat.
 
Mario Kartin parissa voi viettää todella mukavia pelihetkiä yhdessä oman kullan kanssa. Mielenkiintoa lisäävät erilaiset radat, näyttävät maisemat, hahmot ja powerupit. Powerupit voivat auttaa sinut voittoon tai häviöön viime sekunneilla. Putoaminen ensimmäiseltä sijalta viimeiselle ei ole epätavallista tässä pelissä. Jokainen kisa on erilainen ja tietokone-ohjatut vastustajat eivät päästä teitä helpolla. Jokaisen kisan voitto ei suinkaan ole helppoa. Peli on kuitenkin viihdyttävä eikä siihen kyllästy koskaan. Se onkin Mario Kart 8 Deluxen suosion salaisuus. Peli tuli hiljattain saataville myös uudelle Nintendo Switchille. Se ei kuitenkann tarkoita sitä, etteivätkö vanhemmat Mario Kart pelit olisi hyvää ajanvietettä. Pelin voi hankkia kätevästi Nintendo eShopista ja pelaaminen voi alkaa heti.

Yhteistyössä: Startselect