Lähikaupan omistaja on onnistunut taltioimaan pörröisten varkaiden puuhia videolle.

Varkaat eivät yleensä ole suloisia ja pörröisiä, mutta torontolaisen lähikaupan kohdalla näin kuitenkin on. Juliet ja Paul Kim omistavat Luke’s Grocery -kaupan, josta oravat käyvät varastelemassa suklaapatukoita.

Omistajapariskunnan tyttären, Cindyn, mukaan oravat ovat olleet pois kaidalta polulta jo viiden vuoden ajan.

”Vanhempani epäilivät, että jotain oli meneillään, koska kuulimme rapinaa sieltä, missä suklaapatukat ovat”, Cindy kertoi BuzzFeed Canadalle.

Tyttären mukaan vanhemmat alkoivat tutkia asiaa enemmän ja huomasivat oravan pistäytyvän kaupassa ja poistuvan sieltä suklaapatukoiden kera. Kimin perheellä on tapana pitää kauppansa etuovi auki, koska kaupassa ilma muuttuu tunkkaiseksi ja ilmastoinnin käyttäminen on kallista.

Oravat ovat vuosien aikana vieneet lähikaupasta vähintään 40 suklaapatukkaa. Viime syksynä jostain syystä oravien rötöstely kuitenkin kasvoi ja Cindyn isä alkoi kuvata pörröisten varkaiden touhuja videolle.

”Ne ovat niin nopeita, että niitä tuskin saa kiinni, suuren osan aikaa emme edes tiedä, milloin ne ovat siellä”, Cindy sanoi.

Viime lokakuussa Cindy kirjoitti perheensä kaupan ongelmasta Reddit-sivustolle, jotta he saisivat neuvoja, miten laittaa oravien rikolliselle puuhalle piste. Perhe on aikonut kokeilla joitakin vinkeistä, mutta kaikkia heillä ei ole mahdollisuutta yrittää.

Ratkaisua pulmaan pohtiessaan perhe on keksinyt perustaa oravaongelmalleen omat some-sivustot, niin YouTube-kanavan, Facebook-sivun kuin Twitterin ja Tumblrinkin, ja isän kuvaamat videot varkaista itse teossa ovat levinneet netissä.

BuzzFeedin mukaan perhe toivoo, että YouTube-videoiden katselut auttavat heitä saamaan osan voitoista takaisin, mutta toistaiseksi oravat ovat vain saaneet oman fanikuntansa videoita katsoneiden joukosta.

”Ihmiset ovat reagoineet erittäin positiivisesti siihen. Suureksi osaksi heistä se on hauskaa. Ihmiset kannustavat oravia tai antavat meille vinkkejä, miten estää niitä”, Cindy kertoi.

”Mutta luulen, että yhtä monet haluavat oravien tulevan paikalle”, hän päätti.

Cindyn isän kuvaamia videoita pitkäkyntisistä itse teossa voit katsoa sekä artikkelin yllä olevalta videolta että alla olevalta videolta.

Lähde: BuzzFeed