Useat tunnetut merkit ovat aiemmin tiedottaneet siirtyvänsä pois aidon turkiksen käytöstä.

Muutoksen tuulet puhaltavat muotialalla, kun Versace aikoo luopua turkisten käytöstä. Donatella Versace ilmoitti 1843 Magazine -lehden haastattelussa, että jatkossa aitoa turkista ei käytetä muotitalon kokoelmissa.

”Turkis? Olen ulkona siitä. En halua tappaa eläimiä muodin takia. Se ei tunnu oikealta”, Versace kertoi.

Lehden mukaan tämä täyskäännös on niin tuore, että haastattelua kirjoittaessa muotitalon kotisivut kannustivat asiakkaita harkitsemaan päät kääntävien turkissomisteisten takkien ostamista, joten muutos on tapahtumassa nopeasti.

Donatella Versacen ilmoituksesta uutisoinut Harper’s Bazaar kuitenkin huomauttaa, että muotitalo ei ole vielä virallisesti ilmoittanut päätöksestä lopettaa turkistuotteiden tuotanto. Tälläkin hetkellä Versacen sivuilta pystyy ostamaan esimerkiksi yli tuhat euroa maksavan turkistyynyn.

Ilmoitus on tervetullut, sillä muotitalo on vaikuttava tekijä.

”Versace on äärimmäisen vaikutusvaltainen luksusbrändi, joka symbolisoi ylellisyyttä ja glamouria ja päätös lopettaa turkisten käyttö osoittaa, ettei myötätuntoinen muoti ole koskaan ollut trendikäämpää”, Humane Society International UK:n johtaja Claire Bass kommentoi Harper’s Bazaar UK:lle.

Ikoninen muotitalo ei ole ensimmäinen suurista merkeistä, joka aikoo luopua turkiksista. Uutisoimme viime syksynä, että Gucci aikoo lopettaa turkisten käytön ja muutos tulee voimaan kevään ja kesän 2018 malliston yhteydessä – lue lisää täällä.

Muutkin huippumuodin merkit ovat tehneet vastaavan linjauksen ja siirtyneet pois turkisten käytöstä. Guccin lisäksi Michael Kors, Tom Ford, Furla ja Givenchy ovat vasta ilmoittaneet lopettavansa turkisten käytön, kun taas Stella McCartney, Tommy Hilfiger, Ralph Lauren, Vivienne Westwood ja Calvin Klein ovat olleet vuosia käyttämättä turkiksia.

Alla on vielä listattuna huippumuodin merkit, jotka ovat luopuneet turkisten käytöstä:

– Armani

– Bottega Veneta

– Calvin Klein

– Gucci

– Hugo Boss

– Kate Spade

– Jimmy Choo

– Lacoste

– Michael Kors

– Net-A-Porter

– Ralph Lauren

– Shrimps

– Stella McCartney

– Tommy Hilfiger

– Versace

– Vivienne Westood

Mitä mieltä olet Versacen päätöksestä? Kerro mietteesi kommenteissa!

Lähde: 1843 Magazine, Harper’s Bazaar US ja UK