Somessa jatketaan keskustelua kuuluisista sämpylöistä.

Juontaja Vappu Pimiän itse tehdyt sämpylät nousivat iltapäivälehtien otsikoihin sekä rönsyäväksi puheenaiheeksi Vapun Instagram-sivulla. Kohun silmässä eivät niinkään ole sämpylät vaan Vapun kirpakka vastaus erääseen kommenttiin.

Muuan seuraaja ei nähnyt Vapun arkisessa leivontakuvassa mitään erikoista ja toi sen varsin selväksi.

”Mitäs erikoista tossa on,” hän päivitteli.

Vappu tulkitsi kommentin ilkeilyksi ja käytti vastauksessaan tiukkaa sanailua.

”Ihanaa sunnuntaita ja vähemmän hiekkaa vaginaan sinulle.”

Kohusämpylät näet alla olevassa kuvassa.

Kohun jälkipuintia käydään edelleen Instagram-seuraajien kesken. Mikä on sopivaa somekäyttäytymistä puolin ja toisin, mihin sävyyn kommentoida ja mitä ylipäätään saa sanoa?

”Sämpylät ei mitään ”kuohuntaa” aiheuttanut vaan Vapun vastaus. Olisit Vappu vaan laittanut reseptin, siitä olis selvinnyt mitä niissä sämpylöissä on. Silloin ei kyllä olisi päätynyt iltalehden sivuille…”, joku jälkiviisaana neuvoi.

”Oli niin tahi näin, selvää on, että täällä somemaailmassa saa/täytyy olla erittäin tarkka sanomisistaan; mitä kirjoittelee ja mihin sävyyn. Me ihmiset olemme erilaisia ja koemme ja tulkitsemme asiat eri tavoin. Eli viestin vastaanottaja voi tulkita viestin täysin vastakkaisella tavalla, kuin mitä lähettäjä sen tarkoitti, tai toisinpäin”, oheisti eräs täti-ihminen.

”Oli alkuperäinen kommentoija millä mielellä tahansa… Haukkumalla ko. kommentoijaa verhoten sen Vapun kannustukseksi olette itse ihan samalla tasolla”, huomioi kolmas keskustelua sivusta seurannut.

Vappu osallistui jutuille, tällä kertaa sopuisin sanakääntein.

”Ihmettelen edelleen hänen sanamuotoaan, joka ei millään puolla viatonta ja ystävällistä kommentointia. Mutta jos olen väärässä, pahoittelen.”

Oliko tässä mielestäsi ainekset kohuun?

Kuvat: Vappu Pimiä / Instagram