Kurkista tulevaan tutustumalla kevään suurimpiin muotitrendeihin ja ihastuttavimpiin kynsilakkasävyihin.

Kevät lähestyy kovaa vauhtia ja vuodenajan vaihtuessa trendien maailmassa alkavat puhaltaa uudet tuulet. Jotta olet valmis kevääseen, lue alta minkälaiset muotitrendit ovat nousemassa esiin ja minkälaiset sävyt ovat kovassa huudossa kynsissä.

Huurteiset kynnet ovat kevään juttu

Aloitetaan kynsistä. Julkkisten kynsistylisti Gina Edwards kertoi Cosmopolitanille, että tänä keväänä kynnet saavat huurteisen, jäisen ilmeen.

”Viimeinkin kynsissä saadaan muutakin kuin tyypillisiä pastellisävyjä, kun tänä keväänä mukana on syvyyttä ja 60-luvun fiiliksiä”. hän sanoi.

Edwards valitsi seitsemän kynsilakkasävyä, jotka ihastuttavat kevään aikana.

Jäinen päällyslakka

Jos sinulla on jo suosikkilakka pastellisävyistä, Edwards suosittelee lisäämään värikkäästi kimaltelevan/helmiäistyyppisen kirkkaan päällyslakan, jonka avulla saat DIY-tavalla jäisen/huurteisen lopputuloksen. Butter Londonin Glazen Nail Lacquer sävyssä Prism on tästä hyvä esimerkki.

Läpikuultava helmiäispinkki

Huurteinen ja jäinen ilme kynsissä ei tarkoita, että sen aina pitäisi olla viileässä sävyssä. Esimerkiksi Morgan Taylorin Follow the Petals -sävy on yksi Edwardsin suosikkeja tulevalle keväälle. Kynsissä lakka näyttää lämpimältä lohensävyltä.

Peittävämpä pinki

Läpikuultavat, vähemmän peittävät lakat eivät ole kaikkien mieleen, joten jos haluat läpikuultamattomamman vaihtoehdon, kokeile suloista vaaleanpunaista sävyä. Esimerkiksi NCLA:n Not So Sweet -lakka on Edwardsin mukaan täydellinen väri, joka imartelee erilaisia ihonvärejä sen raikkaan, maidonvaalean pohjan ansiosta. Tyyli viimeistellään huurteisella päällyslakalla.

Vaalea keltainen

Älä sano ”Ei” keltaiselle tänä keväänä. Edwardsin mukaan keltaisen trendisävy on tänä vuonna vaaleampi ja pehmeämpi, joten sitä on helpompi käyttää.

Huurteinen sininen

Huurteista/jäistä trendiä ei voi tuoda Cosmopolitanin mukaan takaisin ilman vaaleansinistä sävy. Tämä nostalginen sävy ihastuttaa esimerkiksi kimaltavana, puuterinsinisenä lakkana – aivan kuin äitisi lempiluomiväri 80-luvulta. O.P.I:lla on tästä hyvä esimerkkilakka, Check Out the Old Geysirs -sävyssä.

Jäinen violetti

Jos pastellit eivät ole sinun juttu, mutta haluat kokeilla huurteista ilmettä kynsissä, valitse silloin jäinen violetti. Tummempi violetti, jolla on kimaltava lopputulos, tuntuu pehmeältä ja sopii yllättävän hyvin kevääseen.

Kimaltava ruoste

Glitter on aina muodissa, mutta liika on liikaa. Koeta siis rajoittaa kimalteen käyttö yhteen korostuskynteen tai käytä hillitympää glitterlakkaa. Smith & Cultin Ceremony of Secrets -lakassa on käytetty Cosmopolitanin mukaan todella hienoa ja pientä glitteriä isompien kimalteiden sijaan. Lopputulos onkin pehmeä ja huurteinen kauempaa katsottuna.

Kevätmuodin suurimmat trendit

Pureudutaan seuraavaksi kevään trendeihin muodin puolella. Cosmopolitan listasi kymmeniä trendejä, jotka ovat esillä kaikkialla kevään koittaessa.

Neutraalia päästä varpaisiin

Tämä ei sinänsä ole uusi juttu, mutta yksivärinen, neutraali tyyli on todella kuuma tyyli keväällä. Tästä nähtiin esimerkki viime syksynä muotiviikoilla, kun Burberry esitteli kevään/kesän 2019 mallistonsa ja lavalle asteli Kendall Jenner tässä beigessä tyylissä:

Verkkoa

Makramee ja virkkaus olivat esillä kevään ja kesän 2019 mallistoissa ja etenkin verkkomainen tyyli oli Cosmopolitanin mukaan iso juttu. Altuzarra esitteli tällaisen tyylin:

Huiveista tutut kuviot

Paisley-kuvio ja bandana eivät enää ole vain huivien juttu, vaan tänä keväänä ne näkyvät pukeutumisessa muutenkin, housuista paitoihin.

Perhosyksityiskohtia

90-luku näkyy edelleen muodissa ja osoituksena siitä kevään 2019 mallistoissa nähtiin paljon perhosyksityiskohtia. Naeem Khanin catwalkilla esiteltiin suloinen toppi, joka näytti värikkäiltä perhosen siiviltä, kun taas Zang Toin mallistossa hempeeä vaaleanpunaista mekkoa koristi toisella olalla sävyyn sopivat perhoset.

Mustavalkoisia ruutuja

Perhosten lisäksi 90-lukua kevään muodissa henkii mustavalkoiset ruudut. Shakkilautamaista kuviointia nähtiin niin Oscar de la Rentalla kuin Veronica Beardilla, jonka mallistosta esimerkki alla.

Polka dot -kuosi

Polka dot -kuosi on muodissa aikuismaisempana, mustavalkoisena tyylinä, jota esiteltiin Celinen, Carolina Herreran ja Jaquemusin mallistoissa.

Pyöräilyshortsit

Kyllä, pyöräilyshortsit ovat nyt muoti-ilmiö ja niitä käytetään keväällä muulloinkin kuin pyörän satulaan hypätessä.

Haalea sininen

Seuraava väri, jota sinun kannattaisi hankkia vaatekaappiisi? Pastellinen, haalea sininen. Alla Ph5:n malliston mekko.

Kirkas oranssi

Toinen kuuma trendiväri on kirkas oranssi. Räiskyvä, pirtsakka oranssi tuo iloa ja kirkkautta kevään muotiin.

Virkattu tyyli

Kuten jo aiemmin mainittiin, virkkaus näkyi kevään ja kesän 2019 mallistojen vaatteissa. Monet suunnittelijat toivat uutta eloa tähän 70-luvun trendiin, jota varmasti nähdään paljon, kunhan kevät todella alkaa.

Monivärisyyttä

Moniväriset ”väripalikkamekot” olivat Cosmopolitanin mukaan iso hitti kevään mallistoja esiteltäessä. Probal Gurungin kevään/kesän 2019 malliston värikäs mekko on nähty jo Ashley Grahamin yllä catwalkien ulkopuolella.

Neonvärit

Muoti hehkuu edelleen myös neonväreissä. Värien kanssa saakin olla rohkea tänä keväänä.

Kuviot kohtaavat

Erilaisten kuvioiden yhdistelmät ovat iso juttu tänä keväänä. Alla olevasta Instagram-julkaisusta voit selata SelfPortraitin esimerkkejä tästä trendistä.

Safari-takin päivitetty versio

Safari-takki näkyy muodissa tietysti takkeina, mutta myös haalareina ja mekkoina, joissa on paljon taskuja.

Metallinhohtoinen ruutu

Ruutukuosi on ollut trendikäs jo pitkään, mutta tänä keväänä se saa metallinhohtoisen päivityksen, kuten esimerkiksi Sally LaPointen mallistossa.

Kuvioidut puvut

Yksiväriset puvut ovat siistejä, mutta vielä siistimpää on pukeutua kuvioituun pukuun. R13 esimerkiksi esitteli kevät/kesä 2019 -mallistossaan punaisen puvun, jossa oli kalakuviointia.

Toinen olka paljaana

Olkapäät paljaaksi jättävät tyylit ovat olleet muodissa myös pidempään. Tänä keväänä paljastetaan kuitenkin vain toinen olka.

Näyttävät höyhenet

Tekstuuri on kovassa noudussa kevätmuodissa ja yksi tapa lisätä näyttävyyttä asuihin, on käyttää höyheniä. The Blondsin kevätmallistossa höyheniin yhdistyi myös kevään toinen trendi, neonvärit.

Läpinäkyvät muovitakit

Läpinäkyvä muovi ei mene vielä pois muodista. Kevään ja kesän 2019 mallistojen catwalkeilla nähtiinkin läpinäkyviä, muovisia sadetakkeja.

Bermuda-shortsit

Jos haluat seurata trendejä ja käyttää shortseja, mutta pyöräilyshortsit tuntuvat oudolta, valitse niiden sijaan Bermuda-shortsit.

Värikkäät hapsut

Höyhenten tavoin myös hapsut tuovat tekstuuria kevään muotityyleihin. Anna Suin mallistossa nähtiin cowboy-henkistä tyyliä, kun taas Tom Fordin mallistossa Kaia Gerberin yllä nähtiin tällainen hapsutyyli:

Isoja ruutuyksityiskohtia

Moniväristen ”väripalikka-asujen” tavoin myös ruudut ja neliskanttiset kuviot ovat yksityiskohtana niin mekoissa kuin housuissa.

Magenta hurmaa

Hot pink -väri vaihtuu hieman syvempään sävyyn, magentaan. On parempi valmistautua siihen, että tämä viettelevä sävy saa sinut pauloihinsa.

Seeprakuosi

Cosmopolitanin mukaan eläinkuosi on nauttinut jo hyvän tovin hetkestään muodin valokeilassa, mutta yleensä se tarkoittaa leopardikuosia. Tänä keväänä sen sijaan nähdään enemmän raidallista seeprakuosia.

Röyhelöiset puserot

Röyhelöt tuovat näyttävyyttä puseroihin tänä keväänä. Tässä Zimmermannin malliston esimerkki röyhelötyylistä.

Metallinen blush-sävy

Blush on hempeä, poskipunien sävyjä muistuttava väri, joka on suloinen sellaisenaan. Kevään aikana muodissa on kuitenkin metallinen versio tästä sävystä.

Laventeli

Lisää värivaihtoehtoja vaatekaappiin: myös vaaleahko violetti, laventeli, on todella trendikäs tänä keväänä.

Kaksiväriset maksimekot

”Väripalikkamekkoihin” sopien myös selvästi kaksiväriset maksimekot ovat muodissa keväällä.

Pinkki ruutubleiseri

Jos tavallinen ruutubleiseri tuntuu liian harmaalta, ei huolta! Tänä keväänä pinkin sävyt ovat kovassa huudossa bleisereissä. Alla Carolina Herreran esimerkki.

Läpikuultavat alaosat

Jos haluat käyttää housuja, mutta silti paljastaa paljon kroppaasi, on tämä trendi silloin sinua varten.

Solmuvärjäys

Hippimäinen solmuvärjäys palaa näyttävästi takaisin muotiin tänä keväänä. Alla olevassa kuvassa Kaia Gerbersin yllä R13:n malliston esimerkki.

Voit katsoa lisää kuvia kynsilakkasävyistä täällä ja muotitrendeistä täällä.

Lähde: Cosmopolitan