Miehen kaunis kirjoitus vaimostaan on saanut runsaasti huomiota somessa.

Sairaanhoitajat tekevät tärkeää työtä huolehtien muista ihmisistä, tehden usein pitkää päivää ja kokien niin iloja kuin suruja potilaiden kanssa. Alabamalaisen Bobby Wessonin vaimo Rayena on sairaanhoitaja, mutta miehensä mielestä hän on myös sankari.

Wesson julkaisi Facebookissa kuvan vaimostaan päiväunilla yhdessä parin pienen pojan kanssa ja kirjoitti kuvan yhteyteen kauniin kuvauksen vaimonsa arjesta. Liikuttava kirjoitus lähti leviämään netissä kulovalkean tavoin ja se on kerännyt yli 800 000 tykkäystä kera kymmenien tuhansien kommenttien ja yli 180 000 jakoa.

This is my wife taking a nap. In an hour she will wake up, put on her scrubs and get ready for work.

The tools and…

Julkaissut Bobby Wesson 7. marraskuuta 2015

Näin mies kirjoittaa vaimostaan:

”Tässä on vaimoni päiväunilla. Tunnin päästä hän herää, laittaa työvaatteet ylle ja valmistautuu töihin.

Hän tarkistaa työvälineensä huolellisesti, laittaa hiuksensa ja tekee meikin pikaisesti. Hän valittelee näyttävänsä hirveältä. Kerron olevani eri mieltä ja tuon hänelle kupillisen kahvia.

Hän istuu sohvalla jalat ristissä ja koettaa juoda kahvia, samalla onnellisesti leikkien taaperon kanssa, joka kiipeilee hänen yllään. Toisinaan hän tuijottaa tyhjyyteen puhuessamme; hiljaa karaistaen itseään edessä olevaan vuoroon. Hän luulee, etten huomaa.

Hän suukottaa vauvaa, hän suukottaa minua ja lähtee sitten huolehtimaan ihmisistä, joilla on elämänsä kamalin päivä. Kolareita, ampuma-asehaavoja, räjähdyksiä, palovammoja ja murtumia – ammattilaisia, köyhiä, pappeja, addikteja ja prostituoituja – äitejä, isiä, poikia, tyttäriä ja perheitä – ei ole väliä kuka olet tai mitä sinulle tapahtui.

Hän huolehtii sinusta.

Hän tulee kotiin 14 tuntia myöhemmin ja ottaa pois särkevistä jaloistaan kengät, jotka ovat kulkeneet läpi veren, sappinesteiden, kyynelten ja tulen ja jättää ne ulkopuolelle.

Joskus hän ei halua puhua siitä. Joskus hän ei malta odottaa puhua siitä.

Joskus hän nauraa, kunnes itkee ja joskus hän vain itkee, mutta huolimatta näistä, hän on silti ajoissa seuraavassa työvuorossaan.

Vaimoni on sairaanhoitaja. Vaimoni on sankari.”

Julkaisun yhteydessä monet ovat kiitelleet sairaanhoitajia tekemästään työstä ja sekä kertoneet, kuinka ylpeitä ovat sairaanhoitajina toimivista läheisistään. Pari on myöhemmin Wessonin Facebook-profiilin kautta kiitellyt saamistaan viesteistä ja tarinoista, joita ihmiset ovat jakaneet.

”Kävi ilmi, että miljoonat ihmiset rakastavat sairaanhoitajaa; olen vain yksi heistä”, Wesson kirjoitti.