Sinkkuelämän viettämisessä on paljon hyvää.

Jotkut näkevät sinkkuna olemisen jotenkin huonona tai surullisena asiana, mutta se ei sitä todellakaan ole. Sinkkuus on vaihe elämässä, jota pitäisi juhlistaa sekä vaalia, ja siitä pitäisi nauttia, muistuttaa Hello Giggles.

Jos etsit rakkautta ja harmittelet sinkkuuttasi, saattavat muistutukset sinkkuelämän hyvistä puolista olla toisinaan tarpeen. Alla asiantuntijat kertovat, miksi sinkkuelämän viettäminen voi olla todella hyvästä sinulle.

1. Saat enemmän ”minä-aikaa”

Tämä on ehkä ilmeisin sinkkuuden hyöty, mutta sitä ei arvosteta tarpeeksi. Sinkkuna sinulla on vapaus valita ja päättää yksinkertaisistakin asioista – mihin aikaan heräät, mitä teet päivälliseksi, miten vietät viikonloppusi ja niin edelleen – aivan mielesi mukaan, huomioimatta kumppanin mielipidettä. Tämän lisäksi sinkkuna oleminen antaa mahdollisuuden sukeltaa niiden juttujen parin, joita olet halunnut kokeilla yksin.

”Kun et ole parisuhteessa, olet vapaa olemaan hieman itsekäs – hyvällä tavalla”, deittailuvalmentaja Connell Barrett sanoi Hello Gigglesille.

”Kun ei ole parisuhteen mukanaan tuomia vaatimuksia, voit lukea yöpöydällesi kertyneen kirjapinon, alkaa laittaa kotiasi uusiksi tai jäädä koukkuun uuteen podcastiin ihan milloin itse niin tahdot”, hän lisäsi.

Sen lisäksi, että sinkkuna voit aloittaa uusia juttuja ja tehdä asioita, miten itse haluat, tarjoaa se sinulle mahdollisuuden todella työstää itseäsi.

”Vaikka yhteiskunnallamme on taipumus keskittyä romanttiseen kumppanuuteen ihanteena, on kuitenkin paljon hetkiä elämässä, jolloin sinkkuna pysyminen on erittäin viisas, henkilökohtainen valinta”, kliininen psykologi Carla Manly toteisi Hello Gigglesille.

”Kun valitset olla sitoutunut itseesi (self-partnered), voit stimuloida parempaa itsetuntoa luomalla pohjan vahvemmalle tietoisuudelle omista heikkouksista, vahvuuksista, tavoitteista ja prioriteeteista. Vahvemman itsetunnon myötä sinkku voi sitten optimoida henkilökohtaisia ihmissuhteita, uraa ja muita elämän prioriteetteja”, Manly jatkoi.

2. Voit keskittyä enemmän ei-romanttisiin suhteisiin

Kun sinulla ei ole vaalittavana romanttista kumppanuutta, on sinulla enemmän aikaa tarjottavana muille elämässäsi oleville ihmisille, kuten perheelle ja ystäville, joiden kanssa yhteydenpito on saattanut vähentyä tai yhteistä aikaa ei ole niin paljoa ollut parisuhdeaikana. Laita ystäviä ja perhesuhteita etusijalle, kun olet sinkkuna.

3. Voit säästää rahaa

Vaikka vakaassa, sitoutuneessa parisuhteessa oleminen vaikuttaisi sinusta siltä, että sen myötä tulot tuplaantuisivat, kun mukana on sekä omat että kumppanin tulot, tuo parisuhde myös omat kulunsa. Tällaisia ovat niin yhdessä suunnitellut reissut, lahjat sekä treffi-illat, kun taas sinkkuna päätät täysin itse, mihin ja miten rahaasi käytät.

Debt.org-sivuston mukaan 21 prosentilla sinkuista on luottokorttivelkaa, mikä on merkittävästi pienempi määrä kuin naimisissa olevien osuus, 27 prosenttia, ja heidän, jotka ovat naimisissa ja ovat saaneet lapsia, 36 prosenttia”, Barret paljasti.

”Sinkkuus ei ole niin kallista ja mahdollistaa sen, että voit laittaa enemmän rahaasi säästöihin, sijoituksiin, harrastuksiin, vaatteisiin tai mihin tahansa, johon tykkäät rahojasi käyttää”, hän jatkoi.

4. Opit, mitä todella haluat

Tämä voi kuulostaa hassulta, mutta sinkkuna olessa sinulla on aikaa valmistautua parisuhdetta varten. Hello Gigglesin mukaan mitä pidempään olet sinkkuna, sitä enemmän sinulla on aikaa selvittää, mitä todella haluat parisuhteelta. Olet rakentanut jo elämän, jota rakastat, joten miten kumppani olisi siihen positiivinen lisä?

”Rohkaisen ihmisiä sitoutumaan itseensä ennen kuin sitoutuvat johonkuhun toiseen”, Hinge-deittisovelluksen parisuhdetieteen johtaja Logan Ury kertoi Hello Gigglesille.

”Sinkkuna sinulla on aikaa keskittyä siihen, kuka olet, mitä haluat ja miten haluaisit olla seuraavassa parisuhteessasi. Se on mahdollisuus hidastaa ja panostaa omaan mielenterveyteen. Kun tiedät kuka olet ja mitä haluat, voimaannuttaa se sinut olemaan menestyksekkäämpi deittailun maailmassa ja löytämään seuraavan parisuhteen”, hän lisäsi.

Jos olet vasta eronnut vakavasta parisuhteesta, yksin vietetty aika on välttämätöntä suruprosessia ja omaa kasvua varten. Manlyn mukaan joskus sinkkuna oleminen on ”pakollista”, kun toipuu parisuhteen päättymisestä.

”Tämä sinkkuusaika – kestipä se kuukausia tai vuosia – voi mahdollistaa tarpeellista itsetutkintaa, toipumista ja kasvua. Ilman tätä tietoista huomiota itseesi on merkittävä riski, että negatiiviset rutiinit tai surut kulkeutuvat mukana uuteen parisuhteeseen”, Manly kertoi.

Ja jos olet sitä mieltä, että sinkkuelämä on sinun juttusi, niin hienoa! Sinun ei ainakaan tarvitse murehtia, että joku varastaa peiton yltäsi keskellä yötä.

Jos nämä asiantuntijoiden listaamat syyt eivät täysin vakuuttaneet sinua, löydät viisi syytä, miksi sinkkuna oleminen on parasta täältä.

Lähde: Hello Giggles