Joko lentoliput on hankittu? Muista vielä, että ennen kuin lentopäivä koittaa, on syytä huolehtia muutamasta asiasta.

Tässä alla on luettelo tärkeistä tehtävistä ennen lentoa. Kun teet ne, tulee lentomatkastasi mukavampi eikä eteen tulee helposti mitään ongelmia. Lue lista läpi ja suorita tehtävät, niin tulet kiittämään itseäsi, kun lentopäivä koittaa.

1. Tutki lentovaraustasi ja matkakohdettasi

Kun tutkit kunnolla kaiken lentoosi liittyvän, eteen ei tule esimerkiksi ylimääräisiä maksuja. Tarkista, että laukkusi eivät esimerkiksi paina liikaa, jotta et joutuisi maksamaan kentällä ylimääräisestä painosta.

On hyvä katsoa etukäteen myös matkakohteen tietoja esimerkiksi mitä tehdä, jos metro ei toimi ym. tärkeitä yllättäviä asioita.

2. Tee suunnitelmia

Kannattaa varata majoitukset ja muut matkakohteeseen liittyvät asiat etukäteen. Jos sitä ei tee, voi olla, että ei pääsekään esimerkiksi jonnekin museoon, koska se oli jo varattu täyteen.

3. Pidä passi, henkilötodistukset ja viisumit valmiina

Siinä vaiheessa, kun matkapäivä koittaa, on aika vaikea enää uusia passia, jos se on mennyt vanhaksi. Tarkista hyvissä ajoin kaikki todistukset, joita tarvitset matkalla.

4. Hanki matkavakuutus

Jos matkavakuutus on vielä hankkimatta, hanki se. Se voi pelastaa sinut monilta yllättäviltä kustannuksilta.

5. Hanki rokotukset

Ennen matkustamista matkakohteeseen on syytä selvittää, millaisia rokotuksia siellä tarvitaan.

6. Täytä reseptit

Mikään ei ole tympeämpää, jos sinulla ei olekaan matkalla mukana tarvitsemiasi lääkkeitä, jos niille tulee tarvetta. Jos syöt jotain lääkettä säännöllisesti, muista ottaa mukaan myös niiden resepti, jos lääkkeet menevät jostakin syystä hukkaan.

7. Valmistele kotisi

Laita kotisi sellaiseen kuntoon, että se pärjää reissusi ajan.

8. Turvaa taloutesi

Ennen matkaa on hyvä pitää raha-asiat kunnossa, koska matkalla voi kulua rahaa yllättäviinkin asioihin.

9. Pakkaa älykkäästi

Älä pakkaa mukaan mitään turhaa, koska se vain lisäisi matkalaukkusi painoa.

10. Valmistaudu lentokentän turvatoimiin

Muista pakata laukkuihin vain sellaisia asioita, joita lennolle saa ottaa mukaan. Tarkista mitä saat viedä esimerkiksi turvatarkastuksen läpi. Muista varata turvatarkastukseen tarpeeksi aikaa.

Lähde: Cheap Flights