Tästä tunnistat, jos kumppanillasi on emotionaalinen suhde jonkun toisen kanssa

Muutokset esimerkiksi seksielämässä voivat kertoa siitä, että kumppanisi pettää sinua emotionaalisesti.

Monen naisen mielestä se on paljon pahempaa, jos oma kumppani pettäisi emotionaalisesti kuin se, että kumppanilla olisi seksisuhde toisen kanssa. Tästä on julkaistu tutkimustietoakin, josta kerroimme aiemmin täällä.

Emotionaaliset salasuhteet ovat asiantuntija Jane Greerin mukaan vaikeampia huomata, koska niitä ei ole niin määritelty kuin fyysisiä suhteita. Siksi ei olekaan helppoa nähdä, onko esimerkiksi kumppanin ystävyyssuhde kehittynyt joksikin merkityksellisemmäksi.

Women’s Healthin mukaan jos sinusta tuntuu, että jokin on pielessä, voivat alle listatut merkit olla sellaisia, joita pitää silmällä. Nämä merkit voivat antaa viitteitä siitä, että kumppanisi pettää sinua emotionaalisesti, ja jos useammat näistä kuulostavat tutulta, kannattaa ottaa asia puheeksi kumppanin kanssa.

1. Seksielämäsi on merkittäväsi parantunut – tai hiipunut

Women’s Healthin mukaan kun henkilöllä on emotionaalinen salasuhde, joka ei ole vielä muuttunut fyysiseksi, voi seksielämän aktiivisuus parantua hänen omassa suhteessaan.

”Hänen tuntemansa intohimo toista ihmistä kohtaan purkautuu hänen omassa parisuhteessaan”, psykoterapeutti Ginnie Love kommentoi.

Tietysti jokainen on erilainen ja joillekin emotionaalinen intiimiys toisen ihmisen kanssa heijastuukin seksielämän aktiivisuuden laskussa nykyisen kumppanin kanssa.

2. Hänen asenteensa sinua kohtaan on muuttunut

Ehkä hän on alkanut hehkuttaa uutta kiinnotuksen kohdettaan ja kritisoi sinua – esimerkiksi: häm naljailee sinun kokkaustaidoistasi tai mieltymyksistäsi musiikin tai vaikkapa elokuvien suhteen, vaikka ne eivät olisi koskaan ennen vaikuttaneet vaivaavan häntä. Loven mukaan tämä voi olla vaarallinen alue, koska hän saattaa tiedostamattaan vertailla sinua toiseen ihmiseen, fantasiaversioon toisesta ihmisestä ja luoda ihannekuvia siitä, minkälaista olisi olla hänen kanssaan.

3. Hän puhuu toisesta henkilöstä jatkuvasti

Loven mukaan jokainen mainitsee ystäviään satunniasesti, mutta jatkuva samasta ihmisestä puhuminen on epäkunnioittavaa ja epäsoveliasta – se on käytännössä kutsu sinulle ottaa aihe esiin kumppanisi kanssa. Ja kun teet niin, Women’s Healthin mukaan kannattaa huomioida kumppanisi reaktio. Jos hän on todella puolusteleva ystävyyssuhteensa suhteen ja monesti toistaa, kuina heidän välillään ei ole mitään tai on todella halukas saamaan sinut uskomaan hänen puhuvan totta, voi psykiatri Gail Saltzin mukaan olla tarpeen katsoa, onko hän todella sanojensa mittainen.

4. Hän riitelee kanssasi erilaisella tavalla

Jos kuulet häneltä uusia ja yllättiviä kommentteja reaktiona kinoihin, joita teillä on ollut pitkään, voi se olla merkki siitä, että hän on kertonut ongelmistanne toiselle ja sitten omaksunut tämän toisen ihmisen mietteet suhteestanne.

”On mahdollista, että hänen vastauksensa ovatkin toisen ihmisen vastauksia hetkiltä, kun kumppanisi on kertonut suhteenne riidoista toiselle ja hän vain hyödyntää toisen ajatuksia riitojenne aikana”, Saltz huomautti.

5. Kumppani vaikuttaa etäiseltä

Jos kumppanisi saa huomiota ja emotionaalista tukea muualta, hän voi lakata puhumasta elämänsä koukeroista sinun kanssa. Loven mukaan meillä on vain tietty määrä emotionaalista energiaa käytettävissä ja huomio menee sinne suuntaan, mihin tuntee eniten vetoa. Ajan myötä se voi myös johtaa fyysiseen vetäytymiseen.

”Jos kumppanisi viettää ennen kanssasi viettämää aikaa jonkun toisen kanssa, on se välittömästi varoitusmerkki, johon tarttua”, Love neuvoi.

6. Hänen tapansa teknologian parissa ovat muuttuneet

Jos hän ei enää viestitä sinlle usein ja on liimattu puhelimeensa yllättäen tai viettää enemmän aikaa somessa kuin ennnen, voi tämä muutos Loven mukaan kertoa siitä, että jotain on meneillään. Ja jos hän alkaa vältellä yksityskohtien kertomista siitä, keneen hän pitää yhteyttä, voi se olla hienoavarainen osoitus syyllisyydestä.

”Jollain tasolla hän tietää, ettei toimi oikein ja sinä ymmärrettävästi tuntisit olosi mustasukkaiseksi, joten hän välttelee ja pakoilee, ajatellen, että se mitä et tiedä, ei satuta sinua” Saltz sanoi.

7. Koet olevasi kolmas pyörä omassa suhteessasi

Olet vaikkapa esimerkiksi bileissä kumppanisi kanssa ja hänen ystävänsä saapuu paikalle. Jos kumppanisi heti jättää sinut yksin ja huomio ystävänsä tarpeet, on se iso varoitusmerkki.

”Jos alat tuntea kuin ettet olisi enää ykkönen ja kaikkea merkittävää ei jaeta enää ensin sinun kanssasi, ei suhteesi kenties ole enää vakaalla pohjalla”, Greer kertoi.

Lähde: Women’s Health


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.