Kaikki vaimot, joudutte nyt kertomaan aviomiehillenne huonoja uutisia, koska teidän onnenne on avioliitossanne tärkeämpää kuin miestenne onni.

Tästä uutisoi Newser, jonka mukaan tästä on tehty ihan tutkimuskin. Mutta ei tämä uutinen ole miehille mikään huonokaan, koska tutkimuksen mukaan hekin ovat onnellisia, jos heidän vaimonsa ovat.

Rutgersin ja Michiganin yliopiston tutkijat ovat tämän tuloksen takana. Tuloksissa saatiin selville, että vaikka miehet eivät olisi antaneet avioliitolleen hyviä pisteitä, olivat he silti onnellisia liitossaan, jos sitä olivat myös heidän vaimonsa. Eräs mukana oleva tutkija on sitä mieltä, että kun vaimo on onnellinen, hän pyrkii tekemään paljon aviomiehensä hyväksi, joten mieskin pysyy onnellisena.

Vaimon asenne vaikuttaa suuresti, mutta tutkimuksessa havaittiin myös eräs erikoinen seikka. se liittyy sairastumiseen. Jos mies sairastuu, vaimon onnellisuus laskee, mutta jos vaimo sairastuu, ei miehen onnellisuus laske. Vaimo hoitaa sairasta miestä, mutta sairaasta vaimosta pitää huolen tytär. Tämä oli vain keskimääräinen tulos, joten eivät kaikki miehet tietysti pysy yhtä onnellisina ennen ja jälkeen vaimon sairastumisen.

Tutkimus on tehty jo joitakin vuosia sitten, mutta voisiko olla mitään syytä, miksi nämä tulokset olisivat muuttuneet?

Lähde: Newser