Tämä esine olisi pestävä joka päivä, mutta sitä ei varmasti kukaan tee.

Jos pitäisi veikata, moni meistä varmaankin veikkaisi, että likaisin esine kotona olisi vessanpytty, moppi tai vessaharja. Näin ei kuitenkaan tutkimuksen mukaan ole.

Likaisimmat esineet kodissasi eivät löydykään kylpyhuoneesta, vaan keittiöstä. Tutkimuksessa tutkittiin 30 esinettä ja paikkaa tutkimukseen osallistuneiden kodeissa, ja tulokset olivat yllättävät.

Likaisin esine kodissasi ei ole vessanpytty tai edes vessaharja, vaan keittiösieni. Ne keräävät itseensä bakteereja kuin, noh, sieni. Ällöttävintä tässä on, että käytämme sieniä keittiössä paitsi astioiden, usein myös keittiön pintojen pyyhkimiseen, joten bakteerit leviävät sienistä kaikkialle, ja siten myös ruokaan.

Sieni pitäisikin puhdistaa päivittäin. Laita sieni mikroon kahdeksi minuutiksi päivittäin, jolloin kuumuus tappaa sienessä lymyilevät bakteerit. Tästäkin toimenpiteestä huolimatta sieni pitäisi vaihtaa vähintään kahden viikon välein, ja mieluummin lopettaa sienen käyttö kokonaan, ja vaihtaa tilalle mieluummin hygieenisempi mikrokuituliina.

Jos sinulla on käytössäsi keittiösieni, kannattaakin heittää se saman tien joko mikroon tai roskiin!

Jaa artikkeli myös ystävillesi!

Lähde: Hella + Home