On eräs vitamiini, jota kannattaa ehdottomasti hyödyntää terveyden tuomien hyötyjen lisäksi myös ihonhoidossa.

Tämä vitamiini muuttaa täysin ihon rakenteen, ulkonäön ja sen yleisen terveyden parempaan suuntaan. Se sisältää runsaasti antioksidantteja, edistää kollageenin tuotantoa ja vähentää ihon värimuutoksia. Parasta tässä on se, että sitä on todella helppoa sisällyttää ihonhoidon rutiineihin. Sitä löytyy monista ihonhoitotuotteista, joten kannattaa valita juuri sellaisia. Kun teet sen, tulee ihostasi säteilevämpi, ja jos siinä on esimerkiksi arpia aknesta, nekin voivat vähitellen häipyä.

Kyseessä on vitamiini, joka suojaa myös ennenaikaiselta vanhenemiselta

Tämä vitamiini suojaa sinua myös ennenaikaiselta vanhenemiselta. On jo aika kertoa, että mikä vitamiini on kyseessä. Se on C-vitamiini, joka kaiken muun hyvän lisäksi suojaa ihoa ympäristön vaurioilta ja estää ihon ennenaikaista vanhenemista. Sen parhaiten näkyviä etuja ihossa ovat se, että ihosta tulee kirkkaampi, sen rakenne paranee, juonteet ja rypyt vähenevät sekä iho kiinteytyy ja tulee kimmoisammaksi. Kuulostaa jo niin hyvältä, että jokaisen ihostaan huolehtivan tulisi huolehtia, että iho saa tarpeeksi tätä vitamiinia.  

Miten löytää oikeanlaisia ihonhoitotuotteita?

Aika monissa ihonhoitotuotteissa on C-vitamiinia, mutta kaikki niistä eivät toimi yhtä hyvin. Kannattaa etsiä sellainen C-vitamiiniseerumi, jossa on korkea pitoisuus aktiivisia ainesosia ja pieniä molekyylejä, jotka kykenevät tunkeutumaan syvälle ihoon.

C-vitamiinia on neljää eri pitoisuutta, ja on tärkeää valita niistä ihollesi sopivin. Viisi prosenttia on ihanteellinen herkälle silmänympärysalueelle. Kymmenen prosenttia on hyvä kuivalle tai herkälle iholle. Viisitoista prosenttia on yleisimmin käytetty valmiste ja se sopii yleensä kaikille ihotyypeille. Kaksikymmentä prosenttia tarjoaa korkeimman C-vitamiinipitoisuuden ja sitä käytetään paksulle iholle sekä sellaiselle iholle, jossa on jo paljon ikääntymisen merkkejä. Se sopii usein hyvin miesten iholle.

Lähde: Popsugar