Tietyt sanat, ja niiden taustalla oleva oletus, voivat olla yllättävän myrkyllisiä ystävyyssuhteille.

Ahdistuneena voi tulla helposti mieleen, että onko tehnyt jotain toiselle väärin ja onko hän jopa suuttunut. Varsinkaan jos ystävästä ei ole kuulunut vähään aikaan, voi luulla, että se johtuu hänen suuttumisestaan. Niin ei kuitenkaan kannata ajatella, koska se ei tee ystävyyssuhteelle hyvää.

Älä sano ystävälle tätä lausetta

Se lause, jota ystävälle ei kannata mennä sanomaan, liittyy luuloon, että hän on suuttunut jostakin. Älä tee hätäisiä johtopäätöksiä siitä, että hän olisi sinulle vihainen. Jos kysyy ystävältä jatkuvasti ja turhaan, että onko hän suuttunut, hän ehkä lopulta jopa suuttuu. Joten älä kysy häneltä, että oletko suuttunut jostakin.

Ystävästä voi tuntua stressaavalta, jos hänen pitää jatkuvasti arvailla oletko siinä luulossa, että olet tehnyt jotain väärää, josta hän voisi olla suuttunut. Hän ei varmasti halua vakuutella sinulle koko ajan, että ei ole suuttunut.

Sellainen ajatustapa, että jos ystävä käyttäytyy normaalia poikkeavalla tavalla, olisi jotenkin sinun syysi, ei tee sinulle eikä ystävyyssuhteellesi hyvää. Se on ehkä jopa vähän narsistista, jos luulet, että kaikki ystäväsi elämään liittyvä liittyisi jotenkin sinuun.

Sen sijaan, että olet heti epäluuloinen esimerkiksi silloin kun ette ole tavanneet pitkään aikaan, sano ystävällesi, että olisi mukava nähdä, kun ei ole nähty viime aikoina. Voi kysyä myös samalla, että miten hänellä on mennyt.

Lähde: Huffpost