Video havainnollistaa, miten erilainen iltataivas olisi, jos Kuun tilalla olisikin jokin planeetta.

Jos olet koskaan pohtinut, miltä iltataivas voisi näyttää, jos Kuun tilalla olisikin vaikkapa Uranus tai Saturnus, tarjoaa yeti dynamicsin YouTube-kanavalla julkaistu video sinulle vastauksen. Videon ajatuksena on näyttää, millainen taivas olisi, jos aurinkokunnan planeetat olisivat samalla etäisyydellä Maasta kuin Kuu on.

Videolla käydään läpi planeetat niin, että ne täyttävät yksi toisensa jälkeen iltataivasta enemmän ja enemmän. Ensimmäisenä Kuun tilalla nähdään Mars, sen jälkeen Venus, Neptunus, Uranus, Jupiter ja viimeisenä Saturnus, joka renkaineen täyttäisi taivasta enemmän kuin Saturnusta suurempi planeetta Jupiter.

Videon kuvauksessa yeti dynamics kertoo, että hän rakastaa Plutoa ja Merkuriusta, muta ne ovat jätetty videolta pois, koska ne ovat liian pieniä.

”Pluto on pienempi kuin meidän Kuu ja Merkurius ei ole merkittävästi suurempi kuin meidän Kuu”, hän selittää.

Yeti dynamics on kertonut videon kuvauksessa tarkemmin, miten hän on videon tehnyt ja minkälaisia mittasuhteita hän on käyttänyt. Voit lukea videon kuvauksen täällä.

Voit katsoa upean visualisoinnin otsikon yläpuolelta ja alta löydät version, joka näyttää taivaan päiväsaikaan näillä planeetoilla. Lisää yeti dynamicsin videoita löydät täältä.