Deittisovelluksia ja -sivustoja käyttäessä valokuvilla on iso merkitys.

Tinderin, Hingen ja OkCupidin kaltaiset palvelut ovat nykyisin yleinen tie treffeille ja rakkauteen. Jotta treffeille pääsisi, täytyy deittiprofiililla tehdä vaikutus toiseen ihmiseen.

Tässä vaikutuksen tekemisessä profiiliin lisättyjen valokuvien merkitys korostuu, mutta kyse ei ole vain siitä, onko henkilö omaa silmää miellyttävä vai ei. Kuvista katsotaan myös, mitä ne kertovat ihmisestä.

HelloGigglesin mukaan kun on valitsemassa kuvia deittiprofiiliin, pitäisi niiden kertoa muutakin kuin ulkonäkösi. Ihanteellista olisi, että kuvat korostaisivat niitä puolia luonteessasi ja persoonallisuudessasi, jotka myös tekevät sinusta viehättävän.

Deittisovellus Hingen parisuhdetutkimuksen johtaja Logan Uryn mukaan profiilissa kannattaa jakaa tarkkoja ja imartelevia kuvia sellaisten kuvien rinnalla, mitkä kertovat siitä, millainen todella olet. Uryn mukaan deittisovellusten käyttäjät etsivät autenttisuutta ja ulkonäkösi lisäksi he haluavat nähdä, mistä pidät ja mikä on sinulle tärkeää.

Alta voit lukea, millaisia kuvia sinun kannattaisi Uryn mukaan välttää ja millaisia suosia deittiprofiilissasi. Muista kuitenkin, että jaat vain sellaisia asioita, jotka tuntuvat sinusta itsestäsi oikealta, ja sinulle oikea ihminen innostuu niistä.

6 kuvaa, joita sinun kannattaa välttää

Pitelet kuvassa kalaa

Tämä voi olla hieman yllättävääkin, mutta HelloGigglesin mukaan kalakuvat ovat suuri ’turnoff’ puolelle deittisovellusten sinkuista. Hingen teettämän kyselyn mukaan 51 prosenttia sovelluksen käyttäjistä epätodennäköisemmin lähettää viestin, jos profiilikuvassa henkilö pitelee kalaa.

”Kuolleen kalan pitelystä on tullut deittisovellusten klisee. Kun joku näkee tällaisen kuvan, he saattavat ohittaa sen, koska se on niinryleinen. Pahimmillaan he voivat torjua sinut, koska tällainen kuva voi saada henkilön tekemään epäimartelevia oletuksia sinusta”, Ury selittää.

Olet kuvassa bilettämässä

Bilettäjäpuolesi korostaminen ei välttämättä toimi eduksesi. Vain 18 prosenttia Hingen ”menestyvistä” profiileista (matchin saaminen on vasta johtanut treffeihin) sisältää biletyskuvia. Jos sosiaalinen juominen on sinulle tärkeää, kerro se muilla tavoin kuin jakamalla kuvia itsestäsi juoma kädessä yökerhossa.

”Liian monet biletkuvat saatetaan tulkita niin, että etsit vain hauskanpitoa etkä ole valmis parisuhteeseen”, Ury sanoo.

Olet kuvassa kylpyhuoneen peilin edessä

Uryn mukaan melkein kolme neljästä (72 %) menestyneistä Hinge-käyttäjistä on sanonut, että kylppäriselfiet eivät ole haluttavia.

”Lisäksi vain 13 prosentissa menestyneistä Hinge-profiileista on ollut peiliselfie mukana”, hän paljastaa HelloGigglesin haastattelussa.

Olet kuvassa salilla

Kuntoilu ja treenaaminen voi olla sinulle tärkeää, mutta lähikuva jännitetystä hauiksestasi on yleensä kiinnostuksen kadottaja, koska se vaikuttaa omahyväiseltä.

”Vain kolmessa prosentissa menestyneistä Hinge-profiileista on ollut saliselfieitä. Kovin harvassa siis. Vältä välitön ruksi kohdallasi ja jätä salikuvat pois”, Ury suosittelee.

Olet kuvassa exäsi kanssa

HelloGiggles muistuttaa, että sinkut käyttävät deittisovelluksia kohdatakseen muita sinkkuja, joten jos olet kuvassa onnellisen näköisenä jonkun kanssa – etenkin exäsi – ei se ole ihanteellista. Uryn mukaan valtaosa (73 %) Hingen käyttäjistä epätodennäköisemmin laittaa viestiä, jos kuvassa on mahdollisesti ex-kumppani mukana.

Sen sijaan Ury kehottaa käyttämään ainakin yhtä kuvaa, jossa olet ystäviesi tai perheesi kanssa, koska se viestii hyvästä sosiaalisesta elämästä. Sinkut kuitenkin varovat profiileja, joissa on liian paljon kuvia tulkinnanvaraisesta tyypistä, joka voisi olla ex-kumppani – siitä voi syntyä mielikuva, ettet ole päässy yli hänestä.

Käytät kuvassa filtereitä

80 prosentia Hingen menestyneistä käyttäjistä mieltää kuvissa käytetyt filtterit ei-haluttavaksi. Pysy aitona. Jos näytät profiilikuvissasi täysin eriltä kuin todellisuudessa, tuntee treffiseuralaisesi olonsa huijatuksi.

”Jätä pois kuvat, joissa on filttereitä tai aurinkolasit, koska ne tekevät vaikeammaksi nähdä, miltä näytä”, Ury neuvoo.

7 kuvaa, joita sinun kannattaa suosia

Selkeät lähikuvat

HelloGigglesin mukaan tämä voi vaikuttaa ilmeiseltä, mutta voisit yllättyä siitä, miten moni käyttää vain sellaisia kuvia, jotka ovat otettu niin kaukaa, etteivät ne kerro henkilöstä juuri mitään. Ja se on varoitusmerkki.

”68 prosenttia menestyneistä Hingen käyttäjistä on sitä mieltä, että tärkeintä ensimmäisessä kuvassa on nähdä henkilön kasvot” Ury toteaa.

Deittisovellukset eivät ole tehty sokkotreffejä ajatellen, joten ole esillä kuvassa. Ury suosittelee laittamaan ensimmäiseksi kuvaksi profiiliin selkeän kasvokuvan.

Hymyilet kuvassa

Jotkut ihmiset käyttävät deittiprofiilissaan vain vakavia kuvia, joista ei ole heille juuri mitään iloa. 87 prosenttia Hingen käyttäjistä lähettää todennäköisemmin viestin henkilölle, jonka profiilissa on kuva, jossa hän hymyilee.

”Liian monet vakavat kuvat, kuten selfiet erilaisten nähtävyyksien edessä, tai puuttuvat kuvat sinusta hymyilemässä kertovat, ettei sinulla ole hauskaa puolta”, Ury huomauttaa.

”Lopulta kyse on tasapainosta ja tarinan kertomisesta. Millaisia eri puolia sinussa on? Näytä se”, hän jatkaa.

Olet kuvassa lemmikkien kanssa

Kalakuvat eivät ehkä toimi, mutta koirakuvat ovatkin eri juttu. Uryn mukaanr35 prosenttia Hingen käyttäjistä lähettää todennäköisemmin viestin, jos henkilö on kuvassa koiran kanssa.

Matkakuvat

Matkustaminen on yksi samaistuttava asia, jota voit esitellä profiilissasi. HelloGiggelsin mukaan yhteyden löytäminen kaupunkien ja matkojen avulla on hauska tapa saada keskustelu käyntiin.

”52 prosenttia Hinge-käyttäjistä todennäköisemmin laittaa viestiä, jos profiilikuvassa on matkalla jossain”, Ury kertoo.

Olet pukeutunut hienosti kuvassa

Valtaosa ihmisistä arvostaa sellaista ihmistä, joka pitää huolta itsestään. HelloGigglesin mukaan tähän lasketaan myös se, että panostaa siihen, miten pukeutuu.

”48 prosenttia Hingen käyttätjistä lähettää viestin jollekin, jos hän on pukeutunut hyvin kuvassaan”, Ury paljastaa.

Teet kuvassa jotain aktiivista

Vaikka salikuvia ei kannata käyttää, pitävät Hingen käyttäjät siitä, jos henkilö on kuvassa jollain tavalla aktiivinen. Uryn mukaan yli puolet (58 %) sovelluksen käyttäjistä lähettää todennäköisemmin viestin, jos kuvissa näkyy henkilö jonkin fyysisen aktiviteetin parissa, kuten vaeltamassa tai jonkun urheilulajin parissa.

Tilannekuvat

Menestyneistä Hingen käyttäjistä lähes puolet (49 %) on laittanut profiiliinsa yhden tilannekuvan, jossa on yksin. Tilannekuvat saavat ihmiset tuntemaan kuin he näkisivät vilauksen elämäsi kulisseihin (vaikka tilannekuva olisikin poseerattu ja mietitty).

Hingen kyselytutkimukseen vastasi yli tuhat sovelluksen käyttäjää.

Lähde: HelloGiggles