Nämä kolme sanaa voivat riittää rauhoittamaan kiukkuisen kumppanin hetkessä.

Usein riidan aihe saattaa syntyä hyvin nopeasti ja hyvin pienestäkin asiasta. Riita saattaa leimahtaa arkisesta tilanteesta, jossa toinen suhteen osapuoli ärsyyntyy ja kiukku on kasvamassa valtaviin mittoihin.

Riita ei välttämättä ole edes sellainen, joka pitäisi käydä, jotta ilma puhdistuisi, vaan riita saattaa johtua pelkästä väsymyksestä, stressistä tai nälkäkiukusta, ja oma turhautuminen on helppo purkaa toiseen.

Toki riidan aihe saattaa olla vakavakin, ja aihe olisi hyvä käsitellä, mutta olisi toki hyvä, että aiheesta voisi puhua rauhallisesti, ilman kurkku suorana huutamista.

Onkin olemassa eräs helppo ja yksinkertainen tapa saada toinen osapuoli rauhoittumaan jo ennen kuin varsinainen riita syntyy.

Kyseessä on seuraava kolmesta sanasta muodostuva lause: ”Kuulen mitä sanot.”

Sanomalla tämän lauseen saat toisen osapuolen rauhoittumaan, sillä ilmaisella, että kuuntelet häntä, saat hänet tuntemaan olonsa validoiduksi.

Tämä lause kannattaakin ottaa osaksi parisuhteenne riitelyä ja erimielisyyksiä, sillä jo tieto siitä, että toinen kuuntelee, saattaa rauhoittaa stressaavan tilanteen, jolloin vältytte turhalta huutamiselta ja ikävien asioiden sanomiselta.

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka ovat parisuhteessa!

Lähde: Pure Wow