COVID-19: n hoidossa on ehditty testaamaan jo monenlaisia hoitokeinoja. Tuloksiakin on jo saatu kuukausien ajalta.

Osa hoitokeinoista kuulostaa todella erikoisilta, joista yhdestä kerrotaan The List -sivustolla. Outoudesta huolimatta tämä keino on osoittautunut myös jollakin tavalla toimivaksi. Kyseessä on täiden, syyhypunkkien ym. loisien häätöön tarkoitettu valmiste nimeltään ivermektiini. Se on suunkautta otettava reseptilääke.

Tämän lääkkeen käyttöä on kokeiltu koronapotilaisiin jo kuukausien ajan. Se näyttäisi vähentävän COVID-19: n kuoleman todennäköisyyttä. Kahdeksan sitä saanutta koronapotilasta 573 potilaasta kuoli koronavirukseen. Heistä, jotka saivat lumelääkettä, tähän viruksen aiheuttamaan tautiin kuoli 44 potilasta 510 potilaasta.

Lääkärit eivät ole tämän lääkkeen käytöstä täysin varmoja. Heidän mukaansa liian monen lääkkeen käyttö kerralla voi aiheuttaa vain haittaa. On vaikea tietää, että mikä lääke oli se, joka toimi hoidossa parhaiten. Mutta osa lääkäreistä on silti huomannut, että tätä täilääkettä saaneilla potilailla on muita vähemmän esimerkiksi hengenahdistusta, kuumetta, vilunväristyksiä ja väsymystä.

Sitä, että onko tässä toimiva lääke COVID-19-tautia vastaan, pitää asiantuntijoiden mukaan tutkia vielä lisää. On tehtävä lisää testejä, jotta tätä lääkettä voidaan suositella koronapotilaille. Tulokset ovat kuitenkin tähän mennessä vaikuttaneet jo hyviltä.

Lähde: The List