Tammikuussa kiinteistönvälitysmarkkinoille saatiin uusi, omalaatuisempi asunnonvälitystoimisto, kun turkulainen Bo LKV aloitti toimintansa. Välitettävät asunnot stailataan, valokuvataan ja esitellään raikkaalla tavalla – ja viedäänpä ostajia tutustumaan rakenteilla olevien kotien maisemiin nosturin avulla. Bo:n tiimiin kuuluu niin kiinteistönvälittäjiä kuin sisustussuunnittelija, valokuvaaja ja markkinointiväkeäkin.

Yksi Bo LKV:n perustajista on 36-vuotias Sirena Kiviranta, joka on laillistettu kiinteistönvälittäjä ja toimii samalla Bo:n myyntijohtajana. Kolmen lapsen äiti on aiemmin ollut kymmenisen vuotta viranomaistehtävissä Turussa ja Helsingissä lastensuojelun parissa sekä toiminut äitiyslomalla freelance-toimittajana ja kehittänyt erilaisia nettisivustoja yhdessä miehensä Anssin kanssa. Kolmen ja puolen vuoden sisään syntyneet lapset ovat aiheuttaneet vaippaiässä melkoista vauvarumbaa ja Sirena sanookin, kuinka lasten nukkuessa päiväunia hän on tehnyt muita töitä.

Sirena kertoo Nainen.com:lle, kuinka hänelle on aina ollut tärkeää saada tehdä jotain ihan muuta työtä lasten hoitamisen rinnalla.

”Muistan vielä elävästi, miten järjestin yhdenkin puhelinhaastattelun esikoiseni päiväunien kanssa samaan ajankohtaan. Soitin haastattelupuhelun kiireiselle Laura Voutilaiselle ja totta kai lapseni heräsi ennen aikojaan päiväunilta. Haastattelun loppuosan jouduin tekemään nopeutetulla temmolla komerosta käsin. Haastateltavalle ei paljastunut millaisissa olosuhteissa häntä haastattelin. Nakuttelin usein lehdistötiedotteita vauva sylissäni kotoa käsin, ja voi sitä tunnetta, kun sain tiedotteet menemään läpi esimerkiksi iltapäivälehtien verkkosivuilla. Pääsin vaikuttamaan päivän uutisiin ja lööppeihin vauva-arjen keskeltä”, hän muistelee.

Nyt 7-, 6- ja 4-vuotiaiden lasten ollessa vielä pieniä, muutti perhe Espanjaan muutamaksi vuodeksi. Paluu Suomeen ja Turkuun tapahtui viime syksynä, jolloin Sirena ja Anssi viettivät myös häitään lokakuussa Turun linnassa 14 vuoden tuntemisen jälkeen. Pian tämän jälkeen alkoi Bo LKV:n suunnittelu, josta Sirena kertoo alla lisää:


 

Miten Bo LKV sai alkunsa?

Bo LKV syntyi kahden pariskunnan palavasta halusta tarjota asunnon ostajille ja myyjille parempaa asunnonvälityspalvelua. Palvelua, joka olisi ajankohtaisempaa, raikkaampaa, visuaalisempaa, kokonaisvaltaisempaa, koskettavampaa, inspiroivampaa, vaikuttavampaa ja henkilökohtaisempaa.

Marraskuussa 2014 aloimme toden teolla suunnitella uudenlaisen kiinteistönvälitystoimiston perustamista Suomen Turkuun yhdessä mieheni Anssin sekä hyvän ystäväpariskuntamme Anna Ritakallio-Mäkelän ja Tuomas Mäkelän kanssa. Kaksi kuukautta painoimme pitkää päivää suunnitellen konseptia, kehitellen sivustoa ja rekrytoiden Turun parhaimpia välittäjiä mukaan uuteen asunnonvälitystoimistoomme.

Minkälaisia haasteita välitystoimiston perustamisessa oli? Mitä piti ottaa huomioon?

Alkuaika oli aikamoista härdelliä. Teimme hyvin pitkää päivää. Lupasimme rekrytoimillemme huippuvälittäjille, että kun Bo LKV tammikuussa avaa ovensa, on meillä toimisto valmiina, kaikki tarvittavat työkalut ja materiaalit hankittuina, eikä välittäjien tarvitse kuin hypätä puikkoihin ja tarttua hommiin. Tiukille meni, mutta pidimme sanamme. Bo LKV avasi toimistonsa ovet 7. tammikuuta, ja ensimmäiset asuntokaupat käteltiin samaisena päivänä.

Bo:n sivuilla kerrotaan asuntoja välitettävän uudella tavalla, miten se ilmenee käytännössä?

Välitämme koteja uudella tavalla, freesillä otteella, tämän päivän työkaluin. Olemme asumisen ja unelmien asiantuntijoita. Meiltä saa kaikki asunnon myyntiin, ostamiseen ja parempaan asumiseen liittyvät palvelut raikkaalla asenteella, tyylillä, laadulla, luotettavuudella ja suurella sydämellä. Kodit ja niiden myynti, markkinointi, rakentaminen, remontointi ja sisustaminen ovat intohimomme. Rakastamme koteja.

Panostamme visuaalisuuteen ja loistavaan asiakaspalveluun. Jokainen myyntiin tuleva kohteemme myyntistailataan. Kuvat ottaa aina ammattivalokuvaaja. Pidämme todella hyvää huolta asiakkaistamme myös kauppojen jälkeen.

Minkälainen on mielestäsi hyvä asunnonvälittäjä?

Kiinteistönvälittäjän on todella rakastettava työtään, ja hänen on osattava myydä. Hyvä välittäjä osaa sisäistää asunnon etsijän toiveet. On onnistuttava löytämään se täydellinen, kaikki toiveet täyttävä koti asiakkaille. Välittäjän on kyettävä tuomaan asuntojen parhaat puolet esille. Välittäjän tulee tietää, mitkä tekijät markkinoilla ja asunnossa vaikuttavat asunnon hintaan ja osattava perustella hinta-arvionsa.

Minkälaista työ on?

Kiinteistönvälittäjän työ on omalla tavallaan joustavaa, mutta äärimmäisen sitovaa. Välittäjän tulee olla aina asiakkaidensa tavoitettavissa. Jos todella kiinnostunut asiakas haluaa nähdä myytävän kohteen myöhään illalla, eikä muu aika ostajaehdokkaalle sovi, ei auta muu kuin pakata esitteet matkaan ja mentävä myymään tämä asunto.

Bo LKV ja Janneniska Oy järjestävät yhdessä Bo in the Sky -tapahtumia. Mistä niissä on kyse?

Idea Janneniska Oy:n kanssa tehtävästä yhteistyöstä syntyi, kun menin vierailemaan tontille, jonne oli vasta suunnitteilla rivitalo. Mietin miten kummassa saisin asiakkaat innostumaan vielä toistaiseksi aika rujon näköisestä tontista, jonne vasta suunniteltiin upeita asuntoja. Pelkkien pohjapiirrosten ja mallinnuskuvien perusteella ei asiakas välttämättä pysty saamaan kunnollista visiota ja kokemusta mahdollisesta tulevasta kodista.

Halusin tarjota jotain konkreettisempaa. Halusin päästä viemään asiakkaat heidän tuleville parvekkeilleen ja kurkkimaan makuuhuoneiden ikkunoiden korkeudesta maisemia. Sain idean ottaa yhteyttä Janneniska Oy nosturivuokraamon johtajaan.

Nosturiin valjailla kiinnitettynä pystyisi nostamaan ihmisiä juuri niille korkeuksille, joissa tulevat kodit ovat. Janneniska Oy innostui yhteistyöehdotuksestamme välittömästi. Olemme järjestäneet upeita tapahtumia, muun muassa KK8:n ja Turun Sataman Tähti -uudisrakennusten tonteilla. Olemme saaneet todella paljon kiitosta asiakkailtamme.

Rakastat sisustamista ja persoonallisia koteja, minkälainen on sinun unelmiesi koti – vai asutko jo sellaisessa?

Asumme lapsiperheystävällisellä alueella omakotitalossa Hirvensalossa. Pitkän työpäivän jälkeen on ihana tulla kauniiseen kotiin rakkaan perheeni luo. Nykyinen kotimme on kaunis, mutta haaveilen kodista, josta emme koskaan muuttaisi pois. Tarvitsisimme muutaman lisähuoneen, eikä oma ranta olisi ollenkaan hullumpi lisä.

Kaunis koti merenrannalla, paljon tilaa, ilta-aurinko ja puutarha, jota kehitellä pikkuhiljaa. Sellaisesta unelmoin.

Mikä inspiroi sinua?

Mielenkiintoiset ihmiset, kauniit kodit ja pienet harkitut yksityiskohdat inspiroivat minua. Olen aika helposti lähestyttävä ihminen ja olen aidosti kiinnostunut ihmisten elämäntarinoita.

Bo:n sivuilla sinun esittelysi yhteydessä lukee ”Success is liking yourself, liking what you do, and liking how you do it.” Miksi juuri tämä lause on valikoitunut sinne?

Slogan on minulle tavallaan elämänohje. Yrittäjän arki ja pienet lapset ovat todella haastava yhdistelmä. Molemmille haluaisi antaa kaiken aikansa. On osattava antaa aikaa myös itselle. Oikean balanssin löytäminen vaatii hyvää suunnittelua ja päätöksissä pysymistä.

Jotta rakkaus ja kipinä yrittäjyyteen säilyy, on oikeasti nautittava jokaisesta päivästä niin työssä kuin vapaa-ajallakin, tuntematta ainaista syyllisyyttä. On osattava heittäytyä täysillä tähän hetkeen ja nautittava siitä.

 


Bo:hon voit tutustua lisää heidän sivuillaan. Välittäjien esittelystä löydät Sirenan oman osion, jossa on myös hänen yhteystietonsa. Voit seurata Bo:ta myös sosiaalisessa mediassa, sillä heillä on profiilit niin Facebookissa, Twitterissä kuin Instagramissa ja Pinterestissäkin.


[vieraskyna]

Tiedätkö tai tunnetko sinä jonkun ihailtavan naisen? llmianna seuraava Supernainen ja lähetä meille viestiä sähköpostitse!

[/vieraskyna]