Söitko viikonloppuna roskaruokaa, koska et ehtinyt kokkaamaan? Ovathan hampurilaiset ja pitsat todella nautinnollista syötävää, mutta suolistolle niiden syöminen ei tee hyvää.

Jos olo tuntuu nyt tukalalta, turvonneelta ja suolisto ei tunnu olevan ihan kunnon terässä, saat tästä nyt Indian Express-sivuston ohjeet siihen, mitä juuri nyt kannattaa syödä ja juoda. Saat niiden avulla suolistosi nopeasti parempaan kuntoon.

Valkosipuli

Valkosipulista on apua monien sieni- ja bakteeritulehdusten torjunnassa. Voit lisätä valkosipulia moniin aterioihin, mutta parhaiten se toimii, kun se syödään raakana, silloin kun siinä olevat entsyymit ovat vielä elossa, tuoreita ja eläviä. Valkosipulia voidaan ottaa myös kapselina, jos et nauti sen mausta.  

Tietyt vihannekset

Vihannekset, kuten parsakaali ja kukkakaali, sisältävät rikkiä ja antioksidantteja, jotka vähentävät kehon tulehduksia. Kuidulla rikastettuna ne auttavat myös puhdistamaan paksusuolta. Parsakaali on voimanlähde, jossa on paljon ravinteita, kuten C-vitamiinia ja D-vitamiinia, jotka auttavat suojaamaan kehoasi tulehduksilta. Niitä tulisi syödä keitettyinä.

Vihreä banaani

Vihreät banaanit sisältävät kuitua ja tärkkelystä, jonka suolistobakteerit hajottavat ja syövät, jossa muodostuu samalla suuri määrä probiootteja. Näissä banaaneissa on vastustuskykyistä tärkkelystä, joka vaikuttaa positiivisesti suoliston terveyteen ja lisää suolen toimintaa. Se myös saa nälän pysymään pitkään poissa.

Omenaviinietikka

Monet suolisto-ongelmat ovat seurausta alhaisesta mahahapon määrästä, jolloin taudinaiheuttajat pääsevät lisääntymään. Omenaviinietikan juominen päivittäin auttaa sulattamaan ruoan kunnolla, puhdistamaan kehoa ja tasapainottamaan kehon pH-tasoja.

Omenaviinietikka on ainesosa, joka tunnetaan pektiininä, jota saadaan etikassa olevista omenoista. Pektiini toimii hyvänä suoliston probioottien lähteenä.

Inkivääri

Tuore inkivääri auttaa mahahapon tuotannossa ja stimuloi ruoansulatuskanavaa pitämään ruokaa liikkeessä suolistossa. Lisää tuoretta raastettua inkivääriä keittoihin, muhennoksiin, paistettuihin perunoihin tai vaikka smoothieihin. Kaada kiehuvaa vettä raastetun inkiväärin päälle, jolloin saat virkistävää inkivääriteetä.

Lähde: Indian Express