Näiden vinkkien avulla onnistut olemaan parhaimmillasi, kun otat selfien itsestäsi.

Selfiet ovat iso osa nykykulttuuria ja sosiaalinen media pursuaa niitä. Selfiessä yleensä halutaan näyttää itsensä parhaimmillaan, mitä varten InStyle listasi vinkkejä, kuinka onnistut selfien ottamisessa paremmin.

Alla on kymmenen tapaa ottaa parempia selfieitä itsestäsi.

1. Ystävä apuun

Vaikka selfiet ovat pääasiassa kuvia itsestä, ovat ne hauskempia ja vähemmän kiusallisia, kun niissä on ystävä mukava.

”Yleensä se johtaa nauruun ja hassutteluun, joten kuvasi ovat vähemmän lavastetun oloisia ja vilpittömämpiä”, valokuvaaja Tony Kim sanoi InStylelle.

2. Toimi kaukaa

Mikään ei pilaa selfietä kuin kuvaan tunkeva käsi. Ongelman voi ratkaista kuitenkin helposti hankkimalla laukaisimen, joka ottaa kuvan puolestasi puhelimellasi ilman, että joudut pitelemään sitä kädessäsi.

3. Käännä päätäsi

Selaatpa esimerkiksi kenen tahansa Kardashianin Instagramia, et löydä sieltä montaa kuvaa suoraan heidän kasvoistaan. Tämä johtuu siitä, että kääntämällä päätäsi hieman toiselle puolen kasvosi näyttävät kapeammilta ja mahdollista kaksoisleukaa ei tule.

4. Heilauta hiuksasi

Hiusstylisti Riawna Capri kertoi kehottavansa asiakkaitaan heilauttamaan hiuksiaan enne kuvan ottamista, koska se lisää nostetta hiuksiin. Heilauta siis hiuksesi kasvojesi eteen, heilauta takaisin taakse ja anna hiusten asettua luonnollisesti paikoilleen.

5. Voidemaista meikkiä kehiin

Jos sinulla ei ole jatkokäsiä, ovat selfiesi yleensä melko läheltä otettuja, mikä voi saada meikin erottumaan etenkin silmien, nenän ja suun ympärillä. Lauren Conradin meikkitaiteilija Amy Nadine suositteleekin pysyttelemään voidemaisissa poskipunissa ja luomiväreissä.

”Ne sulautuvat ihoon helpommin ja näyttävät pehmeämmltä lähikuvissa”, Nadine sanoi.

6. Löydä filtterisi

Jos et ole ottamassa #nofilter-kuvaa, ei filttereiden käytössä ole mitään pahaa. Mutta kaikki filterit eivät kuitenkaan sovi kaikille ja esimerkiksi Nashville-filtteri sopii hyvin vaaleaihoisille ja Valencia taas tasapainottaa tummempia ihonsävyjä.

7. Tarkista tausta

Kuvissa olisi hyvä tulla esiin todellinen sinä, mutta kenenkään ei tarvitse nähdä pyykkiäsi, petaamatonta sänkyäsi tai likaisia astioita.

”Etsi yksinkertaista, mutta kaunista taustaa, joka ei vie sinua pois kuvan keskipisteestä”, Kim vinkkasi.

Sen lisäksi kannattaa suosia luonnollista valoa, koska lamput voivat saada ihon sävysi näyttämään väärältä ja luoda sinulle tummat silmänaluset. Jos taas otat kuvaasi sisällä, seiso lähellä ikkunaa, koska siellä aurinko ei tee niin paljon varjoa.

8. Muista yksityiskohdat

On hyvin mahdollista, että olet ottanut ystävästäsi kuvan esittelemässä hänen uutta, kaunista manikyyriään tai kaunista sormusta. Ja hyvästä syystä.

”Upeat kynnet ja korut tuovat visuaalista kiinnostavuutta lähikuviin”, neuvoi manikyristi Ashlie Johnson ja kehotti pysyttelemään yksinkertaisissa tyyleissä ja siroissa koruissa.

9. Unohda töröhuulet

Duck face -huuliposeeraus on tuttu näky monista selfieistä, mutta se ei todellisuudessa näytä kovin viehättävältä. Meikkitaitelija Joanna Simkin suositteleekin sen sijaan korostamaan luustoa valojen ja varjostusten avulla.

10. Kokeile eri linssejä

”Älypuhelinten linssit ovat laajakulmaisia, joten ne eivät ole nii imartelevia”, kertoi valokuvaaja Adam Bronkhorst InStylelle.

Bronkhorstin ratkaisu onkin älypuhelimiin saatavat ja kiinnitettävät linssit, joiden avulla voit ottaa muun muassa kalansilmä-kuvia. Toinen tapa on käyttää #nocrop-sovellusta, joka mahdollistaa täysikokoisten kuvien julkaisun sekä kääntäämän peilikuvia.

Lähde: InStyle