Jotkut haluavat nukkua aina samalla puolella sänkyä. Toisille taas ei ole väliä kummalle puolelle sänkyä illalla sattuu nukahtamaan.

Jo se kertoo ihmisestä paljon, haluaako hän nukkua aina samalla puolella sänkyä. Mutta se kertoo vieläkin enemmän, kummalla puolella haluaa nukkua joka yö. Tällaisia nukkumiseen liittyviä käyttäytymisiä on juuri tutkittu ja tulokset olivat mielenkiintoisia.

Mitä se tarkoittaa, jos ei välitä kummalle puolelle sänkyä nukahtaa?

Jos nukahtaa iltaisin kummalle tahansa puolelle sänkyä, ei taida omistaa yöpöytää. Ainakaan yöpöydällä ei tule säilytettyä tavaroita, joita voi tarvita ennen nukahtamista tai aamulla herätessä. Jos esimerkiksi lukee illalla ennen nukahtamista kirjaa, luulisi että nukkuisi joka yö sillä puolella sänkyä, jossa kirjaa säilyttää.

Aika moni ei siltikään halua valita sängystä aina samaa puolta. Tässä tuoreessa tutkimuksessa oli mukana 1000 osallistujaa, joista peräti 35 % kertoi, etteivät he halua valita itselleen jompaakumpaa sängynpuolta.

Tutkimuksessa olleet 25–34-vuotiaista 70 % oli selkeä suosikkipuoli, jossa he haluavat nukkua. 16–24-vuotiaista taas 50 % oli väliä, että kumpi puoli on se, jossa he haluavat nukkua joka yö. (Ehkä kaikilla tuon ikäisillä ei ole vieressä puolisoa, jonka kanssa puoli pitäisi valita?)

Jos haluaa nukkua joka yö samalla puolella sänkyä, se tuntuu heistä esimerkiksi turvalliselta, kun ei tarvitse tehdä joka ilta valintaa siitä, kumpi puoli on parempi. He voivat ylläpitää sillä turvallisuuden tunnettaan. He haluavat ehkä ylläpitää kiinni muistakin päivän rutiineistaan. He näkevät sen myös käytännöllisenä, kun ei tarvitse joka yö vaihtaa oman tyynyn ja peiton paikkaa.

Mitä oikean tai vasemman puolen valinta sängystä tarkoittaa?

Sekin kertoo paljon ihmisestä, että kummalla puolella hän haluaa joka yö nukkua. He, jotka nukkuvat sängyn vasemmalla puolella, vaikuttavat onnellisilta ihmisiltä. Heidän työelämänsä tuntuu sujuvan hyvin ja he luottavat, että kaikki on elämässä kunnossa.

Oikealla puolella nukkuvat taas vaikuttavat olevan paremmin valmistautuneita käsittelemään stressiä aiheuttavia asioita. On mahdollista, että jos toinen parista haluaa nukkua juuri oikealla puolella ja toinen juuri vasemmalla puolella, sopivat he hyvin yhteen.

Nukkuipa yönsä kummalla puolella sänkyä tahansa, on tärkeintä, että saa nukuttua hyvin. Silloin sängystä ei tule noustua väärällä jalalla.

Lähde: Metro