Ravitsemusterapeutti neuvoo: Näin pidät huolen, ettei jouluruoilla herkuttelu mene liiallisuuksiin

Kun suolaista ja makeaa syötävää on tarjolla pitkin joulun pyhiä, voi arjen koittaessa huomata joulun kerryttäneen kiloja.

Terveellisen ja tasapainoisen ruokavalion noudattaminen voi osoittautua haastavammaksi joulun aikaan, kun tarjolla on niin paljon monenlaista jouluherkkua. Kun alla on jo pikkujoulukausi ruokineen ja juomineen ja edessä joulun pyhät herkkuineen, voi helposti tulla syöneeksi liikaa ja joulun jälkeen vaa’alla näkyvät hieman isommat lukemat kuin ennen pyhiä.

Joulun ajasta voi kuitenkin selvitä niin, että syö kohtuudella eikä päästä tilannetta niin sanotusti lähtemään käsistä. Ravitsemusterapeutti Charles Passler kertoi omat strategiansa joulun syömisiä silmällä pitäen Pure Wow’lle ja suomensimme hänen vinkit alle.

Tee suunnitelma

Hyvä suunnitelma estää huonon suorituksen ja joulun kohdalla huono suoritus on se tympeä olo, kun on popsinut liian monta joulutorttua ja kumonnut useamman lasillisen glögiä. Jos et itse vastaa ruokatarjoiluista, vaan vierailet eri sukulaisten luona syömässä pitkin pyhiä, koeta selvittää etukäteen tarjoilujen tilannetta.

”Koeta selvittää, mitä on saatavilla, päätä mitä haluaisit herkutella ja pidä kiinni rajoista”, Passler sanoi.

Jos siis olet menossa vaikkapa isoäitisi luo syömään ja tiedät, että siellä on tarjolla jotain tiettyä, oikein herkullista syötävää, koeta pitäytyä erossa muista vaihtoehdoista ja keskity – kohtuudella – siihen, mistä todella pidät. Esimerkiksi joululaatikoiden kohdalla suosi vain yhtä sen sijaan, että popsisit mielin määrin niitä kaikkia.

Juo paljon vettä

Tietysti ei tarvitse juoda vain vettä, mutta joulun pyhien aikaan alkoholi saattaa virrata, kun sukua kokoontuu yhteen ja maistellaan lahjaviskejä ja -viinejä porukalla. Passler neuvoi ottamaan lasillisen tai pari vettä ennen kuin juot minkäänlaista alkoholijuomaa.

”Tämä estää sinua juomasta liikaa sen takia, että olet janoinen”, hän sanoi.

Voit myös koettaa pitäytyä erossa alkoholista siihen asti, että jouluateria on syötyä ja olet syönyt itsesi kylläiseksi.

Valitse lautanen fiksusti

Jos haluat välttyä siltä, että söisit liikaa, on Passlerilla siihen kätevä kikka: valitse pienempi lautanen aterian aikana, kuten alkupala-, salaatti- tai jälkiruokalautanen. Jos sinulla on ison päivällislautasen tila täytettävänä, saatat täyttää sen suurella määrällä ruokaa. Mutta jos lautasellesi ei yksinkertaisesti mahdu kukkurallista lanttulaatikkoa, et syö silloin kukkurallisen verran sitä – simppeliä.

Lähde: Pure Wow


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.