Hikka voi olla joissain tilanteissa hyvin ärsyttävä ja epämieluisa vaiva.

Varsinkin, kun hikka ei kysy aikaa, paikkaa, eikä varsinkaan sitä, ketä muita ihmisiä on ympärilläsi, kun se päättää tulla. Hikka johtuu pallean äkillisistä supistuksista. Yleensä hikka tulee virvoitusjuomien ja alkoholin juomisen, nopeasti syödyn aterian, jännityksen ja äkillisen lämpötilan muutoksen seurauksena.

Se voi kestää yleensä muutamasta minuutista, jopa tuntiin. Olet varmasti kuullut monia keinoja hikan pysäyttämiseen, kuten hengityksen pidättäminen tai veden juonti. On myös olemassa kokeilemisen arvoinen keino seuraavalle kerralle, kun hikka yllättää. Sinun tarvitsee vain painaa sormellasi näitä kolmea kohtaa kehossa. Keino saattaa auttaa pääsemään eroon hikasta hyvinkin nopeasti!

Pysäytä hikka painamalla näitä kohtia:

  1. Kohta kasvoissa
    Aseta sormi ylähuulesi ja nenän väliselle alueelle. Paina kyseisen pisteen keskiosaa ja työnnä sormea ylähampaita vasten. Paina kohtaa 20-30 sekuntia.
  2. Kohta rinnassa
    Etsi rinnastasi kohta, jossa solisluut yhdistyvät, käytä jonkin verran painetta painaessasi kohtaa, mutta älä liikaa. Voit siirtyä myös hieman alaspäin samalla painellen rinnan keskikohtaa, aina sinne asti, jossa alimmat kylkiluut yhdistyvät. Paina kohtaa enintään 30 sekuntia.
  3. Kohta vatsassa
    Kuvittele jana vatsan keskelle, häpyluun ja navan väliin. Painele vatsaa janan kohdasta ja keskity janan keksikohtaan. Paina 20-30 sekuntia.

Lähtikö hikka? Jos lähti, jaa myös vinkki kavereille!

Lue myös, mitä ihmeitä tapahtuu kehossa, jos laitat jääpalan tiettyyn kohtaan niskassa.

Lähde: Women Daily Magazine