Pingviinit pääsivät ”luokkaretkelle” yleisöltä suljettuun akvarioon – katso sympaattiset videot

Kalliotöyhtöpingviinipariskunta sekä yksi niiden lajitoveri saivat mahdollisuuden tutustua asumuksensa muihin tiloihin.

Koronavirus on pakottanut eri tahoja ympäri maailman sulkemaan ovensa ja laittamaan toimintansa tauolle. Näin on käynyt myös Chicagossa, missä Shedd Aquarium on kiinni ainakin parin viikon ajan.

Poikkeuksellinen tilanne tarjosi kuitenkin mahdollisuuden päästää osa akvaarion asukkaista tutustumaan tiloihin. Shedd Aquariumin sosiaalisen median kanavissa on jaettu muutamia videoita, joilla akvaarion pingviinit ovat kuin ”luokkaretkellä” ja kiertelevät tyhjässä akvaariossa katselemassa naapureitaan.

Ensimmäisellä videolla nähdään kalliotöyhtöpingviini nimeltä Wellington, joka osoitti kiinnostusta etenkin akvaarion Amazon Rising! -osaston asukkeja kohtaan. Akvaario kertoi sosiaalisessa mediassa, että myös kiilalevytetrat vaikuttivat kiinnostuneen niitä ihmettelemään saapuneesta Wellingtonista.

Instagramin puolella Wellingtonin videon yhteydessä julkaistiin myös pari kuvaa Monte-pingviinistä tutustumassa akvaarion Polar Play Zoneen. Näet kuvat Montesta klikkaamalla alla olevassa julkaisussa oikeassa reunassa näkyvää pientä nuolta.

Vaikka maailma onkin koronaviruksen kynsissä, jatkuu elämä akvaariossa normaaliin tapaan ja kevät tarkoittaa pesintäaikaa. Seuraavilla Shedd Aquariumin videoilla nähdäänkin Edward ja Annie, kalliotöyhtöpingviinipariskunta, jotka ovat yhdessä pesintäaikaa silmällä pitäen.

Edward ja Annie pääsivät tutustumaan akvaarion rotundaan ja sen asukkaisiin. Sosiaalisessa mediassa jaetuilla videoilla pariskunta tepastelee lähekkäin ja katselevat kiinnostuneen oloisina ympärilleen akvariossa.

Shedd Aquarium kertoo, että pingviinipariskunta aloittaa pesän rakentamisen 23. maaliskuuta alkavalla viikolla ja verkossa on luvassa materiaalia pesinnästä. Sitä odotellessa yleisöakvaario lupaili myös lisää erilaisia eläinpäivityksiä ja myös Wellington-pingviini nähdään uudelleen.

”Vaikka tämä saattaa olla outoa aikaa meille, tuntuvat nämä päivät normaaleilta Sheddin eläimille. Huoltajamme tarjoavat jatkuvasti uusia kokemuksia eläimille, että ne voivat tutkia ja ilmaista luontaista käytöstään”, Shedd Aquarium kertoo Twitterissä.

Alta näet Eddien ja Annien tutusmisreissulla kuvatut videot sekä omina tviitteinä että yhtenä koosteena Instagram-julkaisusta. Lisää Shedd Aquariumin julkaisemaa materiaalia löydät niin Twitteristä, Instagramista kuin Facebookista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.