Toisinaan vaihtelu virkistää ja tänä jouluna vaihtelua koristeluun tarjoavat nämä kymmenen koristelutrendiä.

Jouluvalot ja kyntteliköt koristavat jo lukuisien kotien ikkunoita ja muitakin joulukoristeita on saatettu laittaa esille. Vaikka perinteiset joulukoristeet ovat ihania ja monilla saattaa olla jopa tietyt koristeet, jotka on laitettava esille joka joulu, tekee vaihtelu toisinaan ihan hyvää.

Yksi tapa saada vaihtelua, on tutustua erilaisiin trendeihin ja poimia sieltä ideoita ja vaikutteita oman kodin koristeluun. Cosmopolitan onkin listannut kymmenen jouluista sisustustrendiä, jotka ovat suosittuja nyt, kun vietetään 2010-luvun viimeistä joulua.

Jos kaipaat vaihtelua, jotain uutta ja erilaista tai haluat seurata trendejä, kenties jokin näistä kymmenestä ideasta sopii sinun jouluusi:

Auringonkukat

Cosmopolitanin mukaan auringonkukkien suosio joulukuusessa on kasvanut viime vuosien aikana, mutta todella kovassa huudossa ne ovat tänä vuonna. Pinterestin juhlakausiraportin mukaan kukkaisten joulukuusien hakumäärät ovat kasvaneet 66 prosenttia tänä vuonna. Myös muunlaiset kukat toimivat joulukuusessa koristeina, kuten kerroimme vuonna 2016.

Neutraalit sävyt

Punainen, vihreä ja kulta ovat jouluisia sävyjä, mutta täksi jouluksi kotia voi koristaa hieman hienostuneemmin käyttämällä neutraalia värimaailmaa. Cosmopolitanin mukaan tänä jouluna neutraalia sisustusta on nähtävillä ympäri kotia, koska se myös sopii hyvin muihin väreihin.

Pienet kuuset

Olipa kotisi pieni tai ei, on pieni joulukuusi suloinen ilmestys. Jos asuinneliöitä on vähemmän, säästää pienellä kuusella myös tilaa. Pinterestin mukaan pieniä joulukuusia on haettu sivustolta paljon tänä vuonna. Tässäkin yhteydessä voinee todeta: ei se koko, vaan miten sitä käyttää.

Räväkät, värikkäät köynnökset

Jouluköynnökset kuuluvat kodin sisustukseen kuin Petterille punainen kuono, mutta tänä vuonna voi jättää perinteiset köynnökset kaappien kätköön tai kaupan hyllylle. Sen sijaan kannattaa valita jotain todella suurta, erittäin värikästä ja tavallisesta poikkeavaa, kuten alla olevassa kuvassa näkyvät pörröpallerot.

Paksu, neulottu kuusenalusmatto

Talven aikana yleensä pukeudutaan pehmeisiin, lämpimiin neuleisiin – miksi ei antaisi osansa tästä joulukuuselle? Tänä vuonna trendaavat paksut, neulotut kuusenalusmatot. Cosmopolitanin mukaan kannattaa kuitenkin käyttää sellaista lähinnä muovikuusen kanssa, ellet välttämättä halua nyppiä neulaisia irti matosta päivittäin.

Vehreää koristusta

Vähemmän on enemmän -ajatusmaailma on yksi vallalla oleva trendi joulun 2019 sisustuksessa. Tämä näkyy muun muassa vehreinä köynnöksinä, joissa ei ole mitään ylimääräistä ja ne näyttävät mahdollisimman luonnolliselta.

Sinisen sävyjä

Neutraalien värien lisäksi myös sinisen sävyt ovat trendikkäät tämän joulun koristelussa ja sisustuksessa. Kaikkea ei kuitenkaan pidä koristaa sinisellä, vaan Cosmopolitan suosittelee keskittymään korostamaan sisustusta sinivihreillä, syvillä keskiyön sinisillä ja taivaansinisillä sävyillä – näin sisustus saa ripauksen glamouria. Sininen sopii hyvin joulun ajan sisustukseen tänä vuonna myös sen takia, että se antaa varaslähdön käyttää ensi vuoden väriä, Classic Blueta – lue lisää ensi vuoden väristä täällä.

Minimalistiset ”puolikranssit”

Cosmopolitan kertoo, että jos on viime aikoina viettänyt yhtään aikaa Instagramissa, on todennäköisesti tullut vastaan pelkistetympiä, modernilta näyttäviä ”puolikransseja”. Näitä on helppo myös tehdä itse: tarvitset vain renkaan ja haluamiasi vehreitä koristeita tai kukkia.

Boheemit koristeet

Pinterestistä on etsitty paljon myös boheemia inspiraatiota joulukoristeisiin. Cosmopolitan kertoo, että aiheesta tehtyjen hakujen määrä on noussut 65 prosenttiin. Jos haluat oman kotisi näyttävän boheemilta jouluna, lisää paljon värikkäitä ja monenkirjavia elementtejä äläkä arastele käyttää kuvoita tai käsintehtyjä tavaroita.

Ruutukuosia

Ruutukuosia näkyy muutenkin joulun aikaan, mutta tämä vuonna maatalomainen tyyli ottaa vallan, kertoo Cosmopolitan. Jos sinua epäilyttää antautua täysin maalaistyyliin, voit sisällyttää trendin joulusisustukseesi pienemmillä, pehmeillä maalaismaisilla jutuilla, joita laittaa esille ympäri kotia.

Lähde: Cosmopolitan