Asiantuntija kertoi viisi merkkiä, jotka voivat kieliä emotionaalisen pettämisen olevan riski parisuhteessasi.

Emotionaalinen pettäminen on Your Tangon sivuille kirjoittavan avioliittoneuvoja Gal Szekelyn mukaan intiimi yhteys jonkun toisen kuin oman kumppanin kanssa. Toinen ihminen voi ollakin yllättäen oman elämän keskipiste ja tietyillä tavoilla ottaa kumppanisi paikan; saatat esimerkiksi viettää hänen kanssa enemmän aikaa tai uskoutua hänelle.

Tällainen yhteys toisen ihmisen kanssa voi aiheuttaa närää parisuhteeseen. Vaikka tällainen henkilö ei kiinnostaisi fyysisesti ja fyysisen pettämisen mahdollisuus on pois laskuista, on kyseinen suhde silti uhka parisuhteelle.

Szekely listasikin viisi merkkiä emotionaalisesta pettämisestä. Jos jokin näistä asioista tapahtuu elämässäsi toisen henkilön kuin oman kumppanisi kanssa, saatat olla vaarassa pettää emotionaalisesti.

Näistä merkeistä tiedät, että petät kumppaniasi emotionaalisesti:

1. Uskoudut hänelle. Kerrot hänelle intiimejä asioita elämästäsi, mitä hänen lisäkseen vain kumppanisi tietää.

2. Puhut henkilökohtaisia asioita parisuhteestasi hänen kanssaan. Saatat esimerkiksi kertoa fyysisistä tai emotionaalisista ongelmista, joita suhteessanne on.

3. Ajatus kumppanisi ja uskotun ystäväsi esittelystä toisilleen saa olosi epämukavaksi. Et halua viettää aikaa hänen kanssaan, kun kumppanisi on läsnä – haluat pitää tämän ihmissuhteen vain itselläsi.

4. Huomaat, ettet ole täysin rehellinen kumppanillesi (tai muille) siitä, kuinka usein vietät aikaa ystäväsi kanssa tai mitä kerrot hänelle.

5. Ajattelet häntä paljon ja olet innoissasi, kun voit nähdä häntä ja puhua hänen kanssaan.

Szekelyn mukaan terve parisuhde tarkoittaa sitä, että kumppanisi on etusijalla. Kaikki terveet parisuhteet perustuvat avioliittoneuvojan mukaan luottamukselle ja rehellisyydelle ja oman kumppanin pitäisi olla monien asioiden suhteen se, johon turvautuu.

”Jos tätä ei tapahdu, on aika tehdä muutos ja kohdata ongelmat suoraan”, Szekely neuvoo.

Lähde: Your Tango