Parittomia tai vanhoja sukkia ei kannata vain heittää menemään.

Jos sukan pari on kadonnut tai sukat alkavat olla käyttökelvottomat pitää jalassa, voi niitä hyödyntää vielä muilla tavoin. Kokeile joitain alle listatuista tavoista hyödyntää sukkiasi sen sijaan, että heittäisit ne vain pois.

1. Erota kengät vaatteista matkalaukussasi

Lähtiessäsi matkalle, pakkaa kenkiä suurten sukkien sisään. Tämä suojaa matkalaukussasi olevia vaatteita sotkeentumasta sekä estää kenkiäsi naarmuuntumasta matkustaessasi.

2. Poista pahoja hajuja

Täytä puhdas sukka kuivilla kahvinporoilla ja ripusta sukka vaatekaappiisi tai laita se jääkaappiisi. Kahvinporot imevät itseensä tunkkaisia hajuja.

3. Puhdista hämähäkinseitit

Laita sukka esimerkiksi luudan päähän ja häädä sen avulla vaikeasti tavoitettavissa paikoissa olevat hämähäkinseitit.

4. Tee suojus kahvimukille

Jos et pidä take away -kahveissa välillä mukana tulevista pahvisista suojuksista, askartele vanhasta tai parittomasta sukasta sille korvike leikkaamalla sukasta sopiva palanen ja pujottamalla se kupin ympärille.

5. Suojaa parkettilattia huonekaluilta

Sujautua sukkia huonekalujen jalkoihin, kun siirrät niitä paikasta toiseen. Näin jalat eivät pääse naarmuttamaan lattiaa. Tai jos sinulta puuttuu suojapehmikkeitä, laita sukkia niiden tilalle siksi aikaa, että saat uudet ostettua.

6. Pyyhi pölyt huonekasveista ja sälekaihtimista

Kun sisätiloissa olevat kasvisi alkavat näyttää hieman pölyisiltä, on turvallisin tapa pyyhkiä pölyt niistä sipaisemalla hellästi käteen laitetulla kostealla sukalla. Sama kikka toimii myös sälekaihtimien kohdalla.

Lähde: Good Housekeeping