Ota nämä kolme askelta ja osaat määritellä paremmin, miten avioliitollasi menee

Monissa avioliitoissa on ongelmia, jotka voi kuitenkin ratkaista, jotta ei tarvitse erota.

Näitä ongelmia voi olla vaikea huomata tai määritellä, että mistä ne oikein johtuvat. Moni voi kieltää sen, että on itsekin osa avioliitossa esiintyviä ongelmia, vaikka tuntuisi esimerkiksi siltä, että puoliso ei osoita kiintymystään tarpeeksi. Jos olet naimisissa ja mielestäsi avioliitossanne ei olisi ongelmia, kannattaa silti ottaa nämä kolme alla olevaa askelta, joissa pääset kysymään itseltäsi monta tärkeää asiaa. Ne auttavat sinua määrittelemään avioliittoasi paremmin ja voit tulla onnellisemmaksi, jos et ole mielestäsi jo niin onnellinen kuin voit olla.

1. Mieti mitä sitoutuneisuus sinulle avioliitossanne tarkoittaa

Ensimmäinen askel on nähdä, kuinka sitoutunut olet avioliittoosi. Tätä varten kannatta kysyä itseltä: ”Mitkä ovat avioliittoni mahdolliset ongelmakohdat?”

Kirjoita nämä vastauksesi ylös.

Monet ihmiset esimerkiksi kertovat, että he ovat järkyttyneitä siitä, kun heidän kumppaninsa eivät välitä heistä tai tee heidän eteensä tarpeeksi tai eivät rakastaa heitä tarpeeksi. Jos tämä on sinunkin ongelmasi, kirjoita ylös: ”Kumppanini ei ole tarpeeksi huolehtiva tai rakastava”.

2. Kysy itseltäsi: ”Kuinka sitoutunut olet avioliittoonne?”

Tämä kysymys voi vähän järkyttää sinua: ”Kuinka sitoutunut olen tekemään avioliittoni eteen asioita, jotka tuottavat tulosta?”

Tämä ei ole sellainen kysymys, johon voit vastata jo 15 sekunnissa ja sen jälkeen unohdat koko kysymyksen. Tätä pitää miettiä kunnolla ja istua oikein alas miettimään. Kun olet valmis, kirjoita ylös kaksi tai kolme tapaa, joilla toteutat nämä mieleesi tulevat asiat.

Esimerkiksi, jos kumppanisi ei osoita sinulle tarpeeksi rakkautta ja kiintymystä, kysymyksesi on: ”Kuinka sitoutunut olen olemaan tällaisessa suhteessa?”

Kun tarkastelet tätä kysymystä tarkemmin, saatat huomata, että sinulla on oma tehtäväsi tämän asian ratkaisemisessa. Esimerkiksi voi olla, että odotat kiintymyksen osoitusta, mutta et myöskään anna kumppanillesi tarpeeksi sitä samaa. Ehkä pelko on se, joka ei anna tämän asian edetä. Voit pelätä, että haavoitut, jos osoitat todellisia tunteitasi tai jos pyydät juuri sitä mitä haluat.

3. Mieti ja toteuta yksi sitoutumistanne rikkova tapa

Haluatko todella muuttaa tapaanne olla sitoutuneita toisiinne?

Tämä on kysymys, joka kannattaa kysyä itseltä, koska ongelmat johtuvat usein siitä, että tunnetaan että asiat ovat paremmin hallinnassa, jos niihin ei puutu. Kun tuntee, että on itse oikeassa, siitä saa itselle vain kunniaa.

Mutta jos vastauksesi on ”kyllä” eli haluat muuttaa tätä tapaanne sitoutua toisiinne, tässä viimeisessä askeleessa tehdään jotain sellaista, joka rikkoo vanhat tapanne. Jos ette puhu toistenne kanssa tarpeeksi, voisit ehdottaa, että pidätte jokaisen päivän päätteeksi yhteisen rupatteluhetken. Tai jos haluat, että hän osoittaisi sinulle enemmän kiintymystä, sopikaa että halaatte aina kun toinen poistuu kotoa.

Keinoja kyllä löytyy, ja toivottavasti hän lähtee niiden toteuttamiseen mukaan!

Lähde: Fatherly


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.