Yksi rankimmista kokemuksista elämässä on avioero, ja silloin ihminen tarvitsee ystävän lohduttavaa olkapäätä enemmän kuin koskaan aiemmin.

Hyvänä ystävänä oleminen tarkoittaa toisinaan myös sitä, että on toimittava toisen terapeuttina vaikeina hetkinä. On kuitenkin olemassa tiettyjä asioita, joita eroamassa olevalle ystävälle ei kannata sanoa. Pure Wow -sivusto listasi niistä kuusi.

1. ”Minä joka tapauksessa inhosin häntä.”

Sanomalla näin tarkoitat hyvää, koska ystäväsihän on jumalatar ja hänen eksänsä itse Saatana, mutta oikeastaan tämä on sama kuin toteaisit hänelle, että ”minähän sanoin”.

Ystäväsi todennäköisesti jo kyseenalaistaa valintojaan eksänsä suhteen, joten ei auta lyödä lyötyä. Sen sijaan ohjaa keskustelu hänen tunteisiinsa ja tarpeisiinsa, ja jos hän alkaa haukkua eksäänsä, kuuntele ja kerro että ymmärrät, miksi hänestä tuntuu siltä.

2. ”Olet niin huippu tyyppi, että varmasti löydät jonkun uuden.”

Ystäväsi on luultavasti todella vaikea edes kuvitella olevansa jonkun toisen ihmisen kanssa, jos hän ei ole vielä päässyt yli eksästään.

Yritä sen sijaan saada hänet innostumaan ylimääräisestä omasta ajasta, jota hänelle on luvassa.

3. ”Näin eksäsi tänään ruokakaupassa.”

Voi tuntua siltä, että velvollisuutesi on pysyä kärryillä ystäväsi eksän liikkeistä, mutta sinun tehtäväsi on johdatella ystäväsi ajattelemaan tulevaisuuttaan, ei menneisyyttään.

Äläkä missään nimessä kerro, jos olet nähnyt hänen eksänsä jonkun uuden kumppanin kanssa.

4. ”Kerro, jos tarvitset jotakin.”

Ystäväsi ei ehkä osaa hankalassa tilanteessaan pyytää mitään, joten yritä olla oma-aloitteinen ja auta häntä pyytämättä.

Jos hänellä on lapsia, tarjoudu vahtimaan heitä, jotta ystäväsi pääsee esimerkiksi hierojalle tai kampaajalle hemmottelemaan itseään. Voit myös kutsua hänet syömään luoksesi, sillä ruoanlaitto tuskin on ensimmäisenä hänen mielessään.

5. ”Lähdetään bilettämään!”

Saatat haluta piristää ystävääsi hauskalla baari-illalla, mutta todennäköisesti hän on tunteellisesti liian hajalla nauttiakseen siitä, vaikka pinnallisesti vaikuttaisikin muulta.

Lisäksi alkoholi tuskin auttaa asiaa. Voit sen sijaan järjestää teille jotakin mukavaa alkoholitonta tekemistä, joka toivottavasti edes hetkeksi veisi hänen ajatuksensa muualle.

6. ”Tiedän, miltä sinusta tuntuu.”

Saatat ajatella, että ystäväsi tuntisi itsensä vähemmän yksinäiseksi, jos kerrot omista ongelmistasi.

Tekemällä näin hänestä voi kuitenkin tuntua, että vähättelet hänen juuri nyt käsillä olevaa tuskaansa.

Lähde: Pure Wow