Virtsatietulehdus on ikävä vaiva, mutta liittyykö sen saaminen juuri siihen, että ei käydä pissalla heti seksin jälkeen?

Jos sinulla on vagina, olet ehkä kuullut joskus, että seksin jälkeen on hyvä käydä pissalla. Syynkin siihen taidat jo tietää, koska sanotaan että sen tekemättä jättäminen voi aiheuttaa virtsatietulehduksen. Silti moni jättää sen tekemättä heti seksin jälkeen, eivätkä he silti saa tulehdusta. Se ei ehkä olekaan niin tärkeää kuin voisi luulla.

Uutissivusto Self kertoo nyt, että kuinka tärkeää on käydä virtsaamassa seksin jälkeen. Heidän Mayo-klinikalta saamiensa tietojen mukaan naisilla on suurempi riski virtsatietulehdukseen kuin miehillä. Se voi aiheuttaa vakaviakin seurauksia, jos se pääsee leviämään munuaisiin.

Seksi on yleinen syy siihen, että tulehdus iskee virtsateihin. Seksissä bakteereja pääsee kulkeutumaan virtsaputkeen ja emättimeen sekä virtsateihin. Se voi aiheuttaa infektion virtsateissä, joka voi ilmetä monella ikävällä tavalla.

Koska kyseessä ei ole mikään pieni vaiva, sen mahdollisuus kannattaa ottaa tosissaan. Mutta sivuston mukaan pissalle ei ole kiire. Vessaan ei tarvitse rynnätä heti kun akti on ohi. Eikä edes muutaman minuutin sisällä. Ei ole kuitenkaan mitään tiettyä aikaa, joka ei saa täyttyä seksin ja virtsaamisen välillä.

Sivuston saamien tietojen mukaan tärkeintä on se, että käyt pissalla heti kun sille on tarvetta. Jos sinulla ei ole hätä ja saat pissattua vain pari pisaraa, ei sellainen määrä huuhtele emätintäsi, joten se ei puhdistu silloin bakteereista. Sivustolla muistutetaan myös, että päivän aikana pitää juoda tarpeeksi, jotta saadaan käytyä tarpeeksi usein pissalla. Se on tärkeää, harrastit sitten seksiä tai et.

Lähde: Self