Näihin seikkoihin samaistuessa kannattaa miettiä, olisiko parisuhde syytä lopettaa ja jatkaa eteenpäin ilman nykyistä kumppania.

Jokainen ansaitsee olla rakastavassa ja kunnioittavassa parisuhteessa eikä kenenkään pitäisi tyytyä vähempään. Valitettavasti kaikki suhteet eivät kuitenkaan ole sellaisia.

Popsugarin mukaan monet eivät aina huomaa merkkejä myrkyllisestä parisuhteesta – tai pahempaa, he eivät suostu näkemään niitä. Tällaiset merkit voivat olla niin huomaamattomia, että ne on helppo ohittaa ja vain mieltää ”vaikeiksi ajoiksi”, mutta ne voivat olla myös päivänselviä.

Alle on listattu avuksi 30 merkkiä myrkyllisestä parisuhteesta. Popsugarin mukaan jos samaistut niihin, voi olla parempi päättää parisuhde, sillä ajan mittaan saatat vain katua, jos jäät.

1. Joudut kysymään lupaa

On hyvä ottaa kumppanin ajatukset ja tunteet huomioon päätöksiä tehdessä, mutta päätösvalta ei saisi olla vain toisella. Sinulla pitäisi olla vapaus tehdä, mitä haluat.

2. Olet henkisesti uupunut jatkuvasti

Jos kaikki energiasi menee riitelyyn tai yrityksiin pitää kumppani tyytyväisenä, on se Popsugarin mukaan ongelma. Terve parisuhde on onnellinen ja täyttävä.

3. Et voi olla täysin oma itsesi

Koskaan ei pitäisi tukahduttaa puolia itsestään vain sen takia, että kumppani hyväksyisi sinut. Jos hän ei voi rakastaa kaikkea sinussa, ei hän silloin todellakaan ansaitse sinua.

4. Teet kaikkesi välttääksesi riidat

Saatat ajatella, että autat parisuhdettasi antamalla asioiden olla, mutta jos ongelmia ei käsittele niitä kohdatessa, on sillä omat seurauksensa myöhemmin. Eroamisen pelko tai uuden riidan alkaminen ei ole syy olla passiivinen.

5. Kumppanisi saa sinut tuntemaan olosi huonoksi itsesi suhteen

Jos kumppanisi rakastaa sinua niin paljon kuin väittää tekevänsä, ei hän piikittele sinua ja saa sinua tuntemaan oloasi kuin olisit huonompi.

6. Riitelette usein

Jokainen pari riitelee joskus, mutta jos suhde on päivittäistä taistelua, kuinka onnellisesta parisuhteesta silloin voi olla kyse?

7. Pidät kiinni menneistä eteenpäin jatkamisen sijaan

Jos menneet ongelmat nousevat uudelleen esiin, ei suhde etene. Popsugarin mukaan tällöin pari ei voi kasvaa yhdessä, jos he ovat kiinni menneissä. On helppoa ottaa esiin jo ratkaistuja ongelmia riidelelssä, mutta sitä ei kannata käyttää aseena tai kumppanikin voi käyttää sitä hyödykseen saadakseen tahtonsa läpi.

8. Suhteesi vaikuttaa työelämään

Yhteydenpito kumppaniin pitkin päivää omaa omat hyötynsä, mutta sillä on rajansa. Jatkuva yhteydenotto voi olla merkki siitä, ettei kumppani luota sinuun ja riitely viestein häiritsee työpäivää. Jos omaa yksityiselämää ja työelämää ei voi erottaa, menee keskittyminen ja mieliala pilalle.

9. Suhde on selvästi epätasapainossa

Terveessä parisuhteessa yhdellä ihmisellä ei pitäisi olla täyttä kontrollia tai valtaa. Kyse on parisuhteesta, kumppanuudesta.

10. Joudut piilottamaan asioita kumppaniltasi

Tiedät asiat, jotka saavat kumppanisi suuttumaan, mutta sinun ei pitäisi valehdella tai salailla välttääksesi hänen mielensä pahoittamista. Luottamus on menestyvän parisuhteen perusta ja edessä on isompia ongelmia, jos kumppani saa tietää sinun salanneen jotain.

11. Pelkäät aina tekeväsi jotain väärin

Jatkuva ahdistus siitä, ettei tiedä oman parisuhteen tilaa, voi olla heikentävää. Popsugarin mukaan terveessä parisuhteessa ei pitäisi miettiä, onko kumppani vihainen ja mitä on tällä kertaa tehnyt sen aiheuttaakseen.

12. Alat kyseenalaistaa oman arvosi

Kenenkään ei pitäisi saada sinua tuntemaan oloasi arvottomaksi. Välittävän kumppanin pitäisi muistuttaa sinua siitä, kuinka paljon hän välittää ja kuinka mahtava olet, vaikka et tarvitsisi tällaisia muistutuksia.

13. Olet jossain vaiheessa tuntenut olosi turvattomaksi

Huolimatta siitä, että kyse olisi yksittäistapauksesta tai hetken huumassa tehdystä asiasta, ei sinun pitäisi koskaan tuntea oloasi tai tulla uhatuksi.

14. Omat tarpeesi ovat taka-alalla

Parisuhteen ei pitäisi pyöriä yhden ihmisen ympärillä. Kummankin osapuolen tarpeet ja halut ovat yhtä tärkeitä ja niistä pitäisi tuntua hyvältä puhua. Jos kumppani ei suostu joustamaan, elät parisuhteen sijaan diktatuurissa.

15. Tuotte esiin huonoimmat piirteet toisistanne

Kun kaksi ihmistä on suhteessa, pitäisi heidän tuoda esiin toistensa parhaat puolet. Heidän ei pitäisi Popsugarin mukaan toimia laukaisevana tekijänä toiselle, vaikka tietäisi tarkalleen, miten toisen saa ärsyyntymään. Jos pimeät puolet tulevat usein esiin, ei suhteessa tule koskaan olemaan täysin onnellinen.

16. Olet liian anteeksiantava

Voi olla helppo antaa asioiden olla, jos harvoin tunteitaan osoittava kumppani osoittaa tunteitaan. Siitä voi kuitenkin tulla toistuvan käytöksen kierre ja se voi saada kumppanin ajattelemaan, että hän voi selvitä mistä tahansa.

17. Ajatus erosta tuntuu helpottavalta

Tietysti voi tuntua hyvältä saada välillä omaakin tilaa, mutta jos ajatus elämästä täysin ilman kumppaniasi kuulostaa paremmalta vaihtoehdolta, tartu siihen.

18. Et uskalla puhua

Jos sinulla ei ole sanavaltaa parisuhteessa, on se suuri ongelma. Jos mielipiteen omaaminen on tarpeeksi synnyttämään riidan, et ole hyvässä suhteessa.

19. Kumppani antaa sinulle uhkavaatimuksia

Erolla uhkaileminen on manipuloiva tapa pitää kontrolli yhden ihmisen hallussa ja tähän ei kannata uskoa. Popsugarin mukaan se vain tarkoittaa, että kumppani on epävarma eikä hänellä ole muita tapoja pitää valtaa käsissään.

20. Parisuhde tuntuu jatkuvalta vuoristoradalta

Jotkut pysyvät myrkyllisissä parisuhteissa, koska se ei ole koskaan tylsää. Kaikki eivät välttämättä edes huomaa nauttivansa siitä, kun joutuvat olemaan varpaillaan. Mutta tarvitaan kuitenkin vakautta, jotta parisuhde kestää onnellisesti.

21. Luottamus on kadonnut

Olipa suhde kuinka vahva tahansa, luottamuksen puute koituu sen kohtaloksi. Epäilyksellä on voima heikentää suhteen perustaa ja helposti peittää positiiviset puolet. Epävarmuus voi johtaa kyvyttömyyteen luottaa kumppaniin ja se taas voi johtaa liiallisen kontroillintiin.

22. Teet tekosyitä kumppanisi puolesta

Haluat puolustaa kumppaniasi, koska välität hänestä ja vaikka kuinka et haluaisi sitä myöntää, välität myös siitä, mitä muut ajattelevat. Ei kuitenkaan ole sinun vastuullasi perustella kumppanin huonoa käytöstä.

23. Saat kuulla muilta, ettet ole oma itsesi

Ystäväsi ja perheesi luultavasti huomaavat muutoksia ennen kuin itse huomaat niitä. Popsugarin mukaan muutoksia voi olla mielialassasi, luonteessasi tai esiin voi tulla sinulle epätavallisia piirteitä, joita et itse huomaa. Kumppanin tavat ja mieltymykset voivat vaikuttaa sinuun, kun suhde on kestänyt pidemmän aikaa, mutta joskus se voi olla vain huono asia.

24. Kumppanisi syyttä sinua paljon

On uuvuttavaa ja epäreilua olla aina se, kenen niskaan kaatuu kaikki suhteen ongelmat. Jos kumppani ei voi ottaa vastuuta virheistään, ei ole sinun tehtäväsi korjata niitä. Syyttely on helpompaa kuin vastuun ottaminen omista teoista.

25. Muutat mielipiteitäsi sopimaan kumppanin mielipiteisiin

Kun toisella osapuolella on niin paljon vaikutusvaltaa suhteessa, hänen arvot ja mielipiteet helposti muokkaavat sinun omiasi. Jos kumppanisi painostaa sinua omaksumaan hänen ajatusmaailmaansa omasi kunnioittamisen sijaan, saatat alkaa jopa ajatella samalla tavalla ja olla vakuuttunut, että olet itse väärässä.

26. Sosiaalinen elämäsi on kääntynyt huonompaan suuntaan

Terveessä suhteessa on tasapaino yhdessä ja erillään vietetyn ajan kanssa. Kaiken energian sijoittaminen kumppaniin voi saada sinut jättämään kaikki muut vähemmälle huomiolle ja se voi työntää sinulle tärkeitä ihmisiä pois elämästäsi.

27. Tunnet olevasi jumissa

Pelko yksin olemisesta tai pelko, ettet löydä nykyistä kumppania parempaa kumppania voi olla lamaannuttava. Et voi kuvitella elämää ilman häntä, vaikka elämä hänen kanssaan ei olisi ihanteellista.

28. Suhteessa on enemmän huonoa kuin hyvää

Parisuhteen pitäisi Popsugarin mukaan olla helppo ja hauska. Kun se on jatkuvaa taistelua, voivat hetkittäiset hyvät hetket saada yhdessä pysymisen vaikuttamaan sen arvoiselta, vaikka todellisuudessa se ei sitä enää ole.

29. Suhteesta puuttuu kunnioitus

Jokaisessa kumppanuussuhteessa pitäisi olla keskinäinen kunnioitus. Jos hän on kunnollinen ihminen, hän kohtelee sinua kunnioituksella ilman kysymyksiä. Vähempää ei pitäisi Popsugarin mukaan sietää.

30. Voit kuvitella olevasi onnellisempi

Yllä olevat kohdat olisi voinut myös jättää väliin ennen tätä viimeistä vastataksesi kysymykseen, pitäisikö sinun lähteä suhteestasi. Loppujen lopuksi muulla ei ole väliä, jos olet onneton toisen ihmisen kanssa. Jos et näe parannusta ja koet ansaitsevasi enemmän, mitä odotat?

Lähde: Popsugar