Vapaaehtoisesti lapsettomien naisten määrä kasvaa jatkuvasti, eikä lapsen hankkiminen ole enää itsestäänselvyys. Lapsettomuudelle löytyykin monia painavia syitä.Monelle lapsen hankkinen ei ole selkeä päätös, ja yhä useampi miettiikin, onko ajatuksessa järkeä, kun negatiivisia puolia on niin paljon. Seuraavat 10 syytä saavat nykyisin todella monen toteamaan, että lapsettomuudessa on ehdottomasti ovat puolensa!


 1. Maailmassa on liikaa väestönkasvua jo nyt
  Maailmassa on pian 8 miljardia ihmistä, ja määrä kasvaa räjähdysmäisesti vielä ainakin vuosisadan loppuun saakka. Maapallon resurssit eivät tule riittämään tuleville sukupolville, eikä maailmaan ole mitään mieltä hankkia lisää ihmisiä, jos sinulla on valinnanvaraa.

 2. Lapset tappavat seksielämän
  Ensinnäkin olet ensimmäiset vuodet lapsen syntymän jälkeen jatkuvassa univajeessa, etkä luultavasti pysyisi edes hereillä tarpeeksi kauan harrastaaksesi seksiä. Kun taas saat nukuttua ja jaksat olla hereillä, missä välissä muka harrastaisit seksiä, kun lapset heräilevät jatkuvasti ja tunkevat sänkyynne nukkumaan?

 3. Lapset tekevät sinut onnettomaksi
  Useissa eri maissa tehty tutkimus kertoo, että ellet ole hyvätuloinen, elämänlaatusi todennäköisesti laskee lasten saamisen myötä.

 4. Urasi kärsii
  Moni nainen joutuu edelleen luopumaan lapsen saamisen vuoksi urastaan. EI tietenkään välttämättä kokonaan, mutta varaudu siihen, että sinua ei palkata tai ylennetä, koska pelätään sinun siirtyvän saman tien äitiyslomalle. Äitiyslomat ja hoitovapaat myös pienentävät eläkettäsi, joten lapsen hankkiminen näkyy taloudessasi heikentävästi sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä.

 5. Lapset voivat rasittaa parisuhdetta
  Ei ole sattumaa, että monet pariskunnat eroavat ensimmäisen vauvavuoden jälkeen. Ei seksiä, jatkuvaa univajetta ja hoitovastuusta tappelemista. Ei ihme, että parisuhteet katkeavat!

 6. Lapsi lisää hiilijalanjälkeäsi merkittävästi
  Lapsi on suurin yksittäinen asia, mikä nostaa hiilijalanjälkesi pilviin. Lapsi lisää hiilijalanjälkeäsi paljon enemmän kuin auto, matkustelu tai shoppailu. Jos mietit ilmaston lämpenemistä ja ympäristöä, lapsen hankkiminen on huonoin mahdollinen päätös!

 7. Vapautesi on mennyttä
  Kun hankit lapsen, on aliarviointi sanoa, että olisit vastuussa lapsesta 18 vuoden ajan. Väärin, vanhemmuus ei lopu silloinkaan! Mutta erityisesti ensimmäiset 18 vuotta elämäsi rakentuu täysin lapsen ympärille, niin taloudellisesti, henkisesti kuin fyysisesti. Sano vapaudellesi hyvästit!

 8. Lapsistasi tulee rasittavia teinejä
  Muistatko, millainen rasittava, epäkiitollinen ja itsekäs kakara olit usean vuoden ajan? Haluatko itse jaksaa samaa jatkuvaa kiukuttelua, huutoa ja rahan kinuamista jälkeläisiltä, jotka olet vaivalla puskenut tähän maailmaan, ja joiden vuoksi olet jo uhrannut kroppasi, aikasi, unesi ja rahasi? Ei kiitos!

 9. Sinulla on parempaakin tekemistä
  Kuulostaa ehkä brutaalilta, mutta tottahan se on. Maailmassa on erittäin paljon miellyttävämpiä tapoja viettää aikansa, ja sinulla on elämiä vain yksi. Lapsia ei ainakaan kannata hankkia jonkinlaisesta velvollisuuden tunteesta tai yleisestä paineesta. Voit nauttia maailmasta, matkustelusta, ihanista harrastuksista ja ihan vaikka vain hiljaisuudesta juuri silloin kuin itse haluat!

 10. Lapset tulevat todella kalliiksi
  Lapsi tulee maksamaan sinulle maltaita. Tarkkaa hintaa on vaikea arvioida, riippuen toki perheestä, mutta yksin jo ruoka, vaatteet ja harrastukset tulevat maksamaan omaisuuden. Ja mieti joka ikistä ulkomaanmatkaa, jonne lapsen joutuu ottamaan mukaan! Ylimääräiset lentoliput, isommat hotellihuoneet ja lapsenvahdit eivät ole nekään ilmaisia! Mieti, mihin kaikkeen ihanaan voisit rahan muuten käyttää!

Jaa artikkeli myös ystävillesi, jotka harkitsevat lasten hankintaa!

Lähde: Bolde