Se on todella tärkeää, että kohtelee hyvin myös itseä.

Kun haluat kohdella itseäsi hyvin, se voi olla aika vaikeaa. Muiden kohtelu hyvin voi tuntua helpommalta, mutta on ihan yhtä tärkeää kohdella myös itseään hyvin. Tässä on siihen hyviä vinkkejä, jotka esitellään Odyssey -sivustolla. Niitä löytyy viisi kappaletta, jotka jokaisen olisi hyvä oppia. Se voi tuntua vaikealta, mutta kannattaa yrittää, koska ansaitsen sen.

1. Opettele sanomaan ei-sana siten, että oikeasti tarkoitat sitä

Tämä voi tuntua vaikealta, koska ei-sanan sanominen siten, että sitä tarkoittaa, on yllättävän vaikeaa. Kun käytät tätä sanaa, voi tuntua siltä, että muut eivät pidä sinusta sen jälkeen. Jokaiseen asiaan ei silti tarvitse vastata niin. Mieti aina, että haluatko oikeasti ryhtyä johonkin asiaan vai et. Ehkä joku muu voi tehdä sen ja osaa tehdä sen sinua paremmin.

2. Ymmärrä se, että kun teet parhaasi, ei sen pidä vaikuttaa terveyteesi

Terveydestä tulee usein toissijainen asia, kun arvioidaan suoritus- ja tuotoskykyä. Sinun pitäisi ymmärtää, että kun yrität parhaasi, ei silloin pidä hylätä yleistä hyvinvointiasi. Sen tekeminen ei tarkoita välttämättä täydellisyyttä.

3. Nauti myös omasta seurastasi

Vaikka viihtyisit hyvin muiden seurassa, on hyvä nauttia myös omasta seurasta. Silloin on helppoa osoittaa itselle, että kohtelee myös itseään hyvin. Jos sellaista aikaa ei löydy joka päivä, valitse viikosta yksi päivä, jolloin hemmottelet vain itseäsi. Se ei ole itsekästä, vaan oikeastaan epäitsekkäintä, jonka voit tehdä. Se auttaa yllättäen myös siihen, että pystyt kohtelemaan myös muita ihmisiä hyvin. Kun saat tällä tavalla selkeämmän kuvan itsestäsi, saat sellaisen myös muista ihmisistä.

4. On hyvä ymmärtää, että kaikki eivät ansaitse eturivin paikkaa elämässäsi

Jos joku sosiaalisessa mediassa seuraamasi ihminen saa sinut tuntemaan itsesi muita huonommaksi, ehkä sinun kannattaisi vähentää sosiaalisen median käyttöä. Se voi tuntua joistakin siltä, että et välitä heistä tarpeeksi. Mutta sinun ei tarvitse olla kaikille se paras ystävä. Kaikista ei tarvitse pitää eikä kaikkien tarvitse pitää sinusta. Sinun pitää kunnioittaa samalla myös muita, jotka eivät halua, että sinä tiedät heidän elämästään kaiken.

5. Anna itsellesi armoa

On ihan ok, jos välillä epäonnistut jossain. Sellaisia hetkiä tulee ja ne kasvattavat sinua. Ne hetket tekevät sinusta sellaisen kuin sinä haluat itsesi olevan. Muista antaa armoa myös itsellesi, aivan kuten annat myös muille, jos he välillä epäonnistuvat.

Olet ansainnut kaiken hyvän, joka tulee eteesi. Sitä ei kannata koskaan unohtaa.

Lähde: Odyssey