Ennätysvauva painoi syntyesssään saman verran kuin puolen vuoden ikäinen vauva.

19-vuotias Nandini on synnyttänyt maailman painavimman tyttövauvan, joka on myös painavin Intiassa syntynyt vauva, kertoo Daily Mail. Vielä nimetön tyttövauva painoi syntyessään 6,8 kiloa – saman verran kuin puolen vuoden ikäiset vauvat.

”25 vuoden kokemukseni aikana, en ole koskaan nähnyt noin suurta vauvaa”, paikallinen terveysviranomainen, tohtori Venkatesh Raju kommentoi.

”Hän on ihme. Uskon, että hän ei ole pelkästään painavin Intiassa syntynyt vauva, vaan maailman painavin tyttövauva, joka on koskaan syntynyt”, Raju lisäsi.

Daily Mailin mukaan keisarinleikkauksella syntynyt tyttövauva yllätti sekä perheensä että lääkärit koollaan. Äidin raskaus sujui hyvin, mutta hän ei tiennyt odottavansa niin suurta vauvaa.

”Hän oli suuri yllätys meille kaikille. Leikkaus kesti noin puoli tuntia ja siinä ei ollut mitään riskejä. Tyttövauva on todella iso ja kaunis”, kätilönä toiminut Poornima Manu kertoi.

Manun mukaan vauvalla ei ole mitään terveysongelmia.

”Alkuun olimme huolissaan verensokerin tasoista, mutta ne ovat normaalit”, hän sanoi.

Vauvaa pidetään vastasyntyneiden osastolla tarkkailussa, missä hänen kehitystä seurataan. Daily Mailin mukaan sekä äiti että vauva voivat hyvin ja pääset kotiin, kun lääkärit ovat varmoja vauvan terveydestä.

Voit katsoa kuvia ennätysvauvasta täältä.

Lähde: Daily Mail