Instagramissa julkaistut kampanjakuvat ovat keränneet paljon kiitosta.

Kuten muiden vaatteiden osalta, ovat urheilumerkkienkin vaatteita mainostavat mallit usein hoikkia, mutta Nike on ottanut toisenlaisen, erittäin tervetulleen lähestymistavan uusien urheiluliiviensä mainoskampanjassa.

Urheilumerkki on julkaissut NikeWomenInstagram-sivullaan kaksi kuvaa, joissa urheiluliivejä esittelevät malli Paloma Elsesser ja jooga-ohjaaja Claire Fountain. Molemmat ovat upeita, hyvässä kunnossa olevia naisia, jotka eivät pukeudu alle koon 36 vaatteisiin.

Refinery29:n mukaan mallivalintojen vastaanotto on ollut erittäin positiivinen ja Nike onkin kerännyt kiitosta ja ihastelua valintojensa takia.

”Tämä on mainio julkaisu ja iso askel kohti todellista tasapuolisuutta erilaisten vartaloiden välillä”, yksi kommentoi Instagram-julkaisua.

Toiset kommentoijat ovat taas huomauttaneet, kuinka kuvat voivat muodostua ennakkotapaukseksi muille suurille merkeille.

”Rakastan! Rakastan! Rakastan! Tiedän muutamia merkkejä, jotka voisivat ottaa opikseen tästä mainoksesta”, Instagramissa kommentoitiin innostuneesti.

Refinery29:n mukaan huomattavaa on myös se, ettei Nike mainitse vartalotyyppiä tai mallien pluskokoisuutta julkaisuissaan. Tämä hienovarainen päätös edistääkin Refinery29:n mukaan eri kokojen osallistamista.

”On erityisen tärkeää nähdä enemmän vartalotyyppejä erityisesti urheiluvaatteiden kohdalla, sillä urheiluvaatemerkit ovat olleet huonoja tarjoamaan vaihtoehtoja eri kokoisille vartaloille ja vielä vähemmän ottamaan laajan kirjon erilaisia vartaloita mukaan mainoksiin tai brändikuviin”, Refinery29:n sivuilla todetaan.

Lähde: Refinery29