Näiden vinkkien avulla treffit kuin treffit sujuvat helpommin.

Ensitreffeissä on aina riski, että ne ovat täysi fiasko. Riski on kuitenkin suurempi, kun kyseessä ovat sokkotreffit – olethan tapaamassa ensimmäistä kertaa sinulle täysin tuntemattoman henkilön, joka esimerkiksi hyvän ystäväsi mielestä sopisi sinulle kumppaniksi.

Alle listatuilla neljällä neuvolla voit kuitenkin varautua sokkotreffeihin ja varmistaa, että treffit eivät ole vain tylsä, kiusallinen jutustelutuokio viinilasillisten ääressä vieraan ihmisen kanssa.

1. Pidä odotuksesi kurissa. Seuralaisesi voi olla unelmiesi prinssi, mutta hän voi olla myös jotain täysin muuta. Sen sijaan, että odottaisit parasta tai pahinta, koeta vain pitää mielesi avoinna. Näin et pääse pettymään pahoin, jos treffiseura ei vastaa odotuksiasi ja toisaalta voit olla innostuneempi, jos juttu luistaa hyvin.

2. Leiki etsivää. Näinä päivinä etenkin sosiaalisesta mediasta voi löytää jo etukäteen tietoa treffiseurasta, mistä voi olla hyötyä itse treffeillä. Voit esimerkiksi selvittää, onko seuralainen yhtä hyvännäköinen kuin ystäväsi on sanonut tai tutkia, mitä yhteisiä kiinnostuksen kohteita sinulla on hänen kanssaan, mistä voi olla apua, jos keskustelu tuntuu hiipuvan.

3. Ota ohjat ja kerro itsestäsi. Sen sijaan, että tenttaisit seuralaistasi tai odottaisit hänen kysyvän oikeat kysymykset sinulta, ota ohjat ja kerro hänelle mistä pidät ja et pidä keinona auttaa seuralaista tuntemaan sinut paremmin ja näin luomaan luonnollista keskustelua haastattelumaisuuden sijaan.

4. Valitse paikka varoen. Et varmasti halua viettää aikaasi istuen usean ruokalajin illallisen äärellä yhdessä henkilön kanssa huomattuasi juuri, ettet oikein pidä hänestä. Harkitse sen sijaan sokkotreffipaikaksi esimerkiksi kahvilaa, mistä voit poistua lyhyenkin ajan jälkeen, jos treffit alkavat mennä päin mäntyä tai eivät ylipäänsä ala hyvin.

Oletko sinä ollut sokkotreffeillä? Miten selvisit niistä?

Lähde: Glamour