Meikin poistaminen muuttuu aina vain helpommaksi.

Jos sinua kyllästyttää hinkata kasvot puhtaaksi meikistä perinteisesti vedellä ja puhdistusaineella, voit kokeilla markkinoita valtaavia Miscellar-vesiä, puhdistusöljyjä tai kasvoesansseja.

Oprah.com kertoo, mitä eroa näillä eri meikinpoistoaineilla on.

1. Puhdistusöljy

Öljypohjainen puhdistusaine vetää puoleensa muita öljyjä, likaa ja meikkiä, jolloin meikinpoisto helpottuu.

Jos ihosi on kovin kuiva tai herkkä, puhdistusöljystä voi olla apua. Se ei nimittäin vie iholta sen luonnollisia öljyjä. Puhdistusöljy myös kosteuttaa ihoa luomalla sille kerroksen, joka ehkäisee kosteuden haihtumista.

Jos ihosi on taipuvainen akneen, kannattaa puhdistusöljyn käyttöä välttää, sillä öljyt voivat pahentaa aknea.

2. Kasvoesanssi

Esanssista tulevat ensimmäisenä mieleen kukka-, hedelmä- tai kasviuutteet, mutta nykyään termiä käytetään myös meikinpoistonesteissä.

Joissakin kasvoesansseissa on kuorinta-aineita, jotka edistävät kasvoille levitettävien tuotteiden imeytymistä ihoon. Todella kevyet kasvoesanssit voivat myös tehostaa kasvojen nesteytystä välittömästi.

Esanssi-sanaa käytetään kasvoesansseissa kuitenkin hyvin löyhästi, joten kannattaa lukea tuoteseloste tarkasti, jotta tietää, mitä on kasvoihinsa laittamassa.

3. Micellar-vesi

Micellar-vesi on vähäisesti vaahtoava puhdistusaine. Micellit ovat puhdistavia molekyylejä, jotka vetävät puoleensa likaa ja öljyjä.

Micellar-vesi on hellä iholle eikä vie siltä sen luonnollisia öljyjä. Micellaria ei myöskään tarvitse huuhdella pois iholta, joten sen käyttö on vaivatonta.

Kaikkein paksuimman ja peittävimmän meikin poistoon Micellar-vesi ei kuitenkaan ole paras vaihtoehto.

Lähde: Oprah.com