Älä syö sitä, älä juo tätä. Erinäiset raskausaikaan liittyvät neuvot eivät aina pidäkään paikkaansa.

Pish Posh Baby vauvatuotesivusto selvitti Huffington Postin mukaan erilaisten raskausmyyttien ja neuvojen paikkansa pitävyyttä. Alle on listattu myyttejä, jotka eivät oikeasti pidä paikkaansa.

1. Mausteiset ruoat laukaisevat ennenaikaisen synnytyksen

Jos tämä pitäisi paikkansa, monissa maissa raskaana olevilla naisilla olisi vaikeuksia löytää syötävää. Ei ole olemassa todisteita siitä, että mausteisuus/tulisuus nopeuttaisi synnytystä.

2. Raskaana olevien pitäisi syödä kahden edestä

Raskaana oleminen vaatii vain 300 kaloria lisää päivittäin, joten se ei ole lupa syödä reippaasti normaalia enemmän.

3. Voimakas aamupahoinvointi = tyttö tulossa

Pish Posh Babyn selvityksen mukaan jopa heidän keskuudessa, jotka kärsivät pahimmasta aamupahoinvoinnista, lapsen sukupuoli jakaantui lähes 50-50 -suhteessa.

4. Kahvi pannaan odotusaikana

Kahvista ei tarvi luopua raskauden ajaksi, vaan on täysin turvallista juoda kupillinen päivässä. Liika on kuitenkin liikaa: yli 200 milligrammaa kofeiinia päivässä voi aiheuttaa riskin ennenaikaisesta synnytyksestä tai keskenmenosta.

5. Ei lentelyä ensimmäisen tai viimeisen kolmanneksen aikana

Totuus tämän asian kohdalla on se, että lentäminen on täysin turvallista minkä tahansa raskauskuukauden aikana. Monet lentoyhtiöt kuitenkin epäröivät lennättää naisia, joiden raskaus on edennyt pitkälle ja terveydenhuollon väki voi haluta, että nainen pysyttelee maan kamaralla, kun laskettu aika lähestyy.

6. Nuku vain vasemmalla kyljellä raskausaikana

Odottava äiti voi rauhassa nukkua miten parhaakseen kokee, jos hänellä ei ole vakavia komplikaatioita, kuten korkeaa verenpainetta.

7. Kävely aiheuttaa synnytyksen

Tästä ei ole todisteita, mutta jos synnytys on jo käynnistynyt, voi käveleminen auttaa edistämään sitä.

8. Jätä väliin todella kuoppaiset automatkat

Se on oikeutettu huolenaihe, etenkin mentäessä talven jälkeisiä, kuoppaisia teitä, mutta tavallisessa automatkassa ei ole mitään vaaraa raskaana olevalle naiselle. Vauvalla on paljon pehmusteita lapsiveden ja kohdun välissä, joten ajelulle voi lähtä hyvillä mielin.

Lähde: Huffington Post