Kihlautumisen jälkeisessä huumassa kannattaa välttää seuraavia asioita.

Juuri kihlautuneet, tulevat morsiammet voivat innosta puhkuen saada aikaiseksi kalliita kuluja tuleviin häihinsä, koska toimivat liikaa hetkessä. Lue alta viisi yleisintä virhettä, jotka tulevat morsiammet tekevät kihlauduttuaan.

1. Kutsujen jakeleminen heti kaikille

Kun kutsut jonkun, et voi enää olla kutsumatta häntä. Juuri kihlauduttuaan hääsuunnitelmat ovat yleensä kuitenkin ihan alkutekijöissään eikä niiden hintalappukaan ole selvillä. Samalla mysteerinä on tulevan puolison vieraslista. Siksi kutsuja kannattaakin lähettää yhdessä sen jälkeen, kun hääsuunnitelmat ovat selvillä ja budjettikin tiedossa.

2. Lupaaminen morsiusseurueelle, että maksat heidän kaikki kulut

Tämä on morsianten ja sulhasten yksi suurimmista virheistä, koska vaikka ajatus on hyvä, eivät häiden kulut ole silti tiedossa ja ei ole selvää, mihin kaikkeen on lopulta varaa. Jos siis menet lupaamaan morsiusneidoksi suostuvalle, että maksat hänen pukunsa, kenkänsä, kampauksensa, mahdolliset matkakulut ynnä muun ja myöhemmin kerrot, ettei se olekaan mahdollista, saat aikaiseksi yhden todella järkyttyneen ja vihaisen morsiusneidon.

3. Vanhemmat saavat auttaa suunnittelemaan mitä haluavat

Vanhemmista voi tulla tiejyriä, jos heille lupaa antaa täysin vapaat kädet suunnittelussa. Pian he voivat alkaa vaatia, että kutsut heidänkin ystäviään tai että menet naimisiin heidän haluamassa kirkossa. Onkin viisaampaa pidätellä lupauksien antamista ja puhua sulhasen kanssa ensin siitä, mitkä ovat teille tärkeintä häissänne. Sen jälkeen voitte yhdessä sopia, mitä pyydätte vanhempianne tekemään.

4. Toisen lähipiiri saa tehdä kaikki miellyttävät avustustehtävät

Kuvittele, kuinka surulliseksi sulhanen ja hänen sukulaisensa tulevat, kun kaikki ”hyvät” tehtävät ovatkin jo annettu morsiammen perheelle ja ystäville ja sulhasen lähipiiri joutuu valitsemaan jäljelle jääneistä. Tämän voi helposti tulkita yritykseksi karttaa toisen osapuolen läheisiä, vaikka oikeasti kyse olisikin vain liiallisesta innostuksesta häiden suunnittelussa. Sen sijaan kannattaa kysyä sulhaselta, mihin asioihin hänen läheisensä haluaisivat osallistua ja ottaa heidätkin huomioon ja osaksi suunnittelua.

5. Ensimmäisen nähdyn hääpuvun ostaminen

Monet morsiammet ostavat ensimmäisen puvun, jota he sovittavat. Tässä asiassa kuitenkin maltti on valttia. Anna itsellesi mahdollisuus kierrellä kauppoja ja katsella erilaisia pukuja. Ensimmäisenä nähdyn ihanuuden voi toki pitää mielessä, mutta kannattaa kartoittaa omat vaihtoehdot ennen kuin ostaa puvun.

Lähde: Huffington Post